Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Israel stoppar FN-sändebud

Av Redaktionen, 2015-06-15
redaktionen@nordfront.se

MELLANÖSTERN. Israel har stoppat ett av Förenta nationernas sändebud från att komma in i de palestinska områdena.

gaza-9

Israel hindrade nyligen ett av FN:s sändebud inresa till de palestinska områdena på Gazaremsan. Detta görs precis innan FN tänkt släppa en rapport om Gaza-kriget.

Det är inte första gången som Israel stoppar organisationens sändebud. Enligt en talesperson samarbetar Israel enbart med organisationer som är vänligt inställda till landets ockupation av Palestina.

— Israel samarbetar med alla internationella delegationer och FN:s sändebud, förutom när de har tilldelats ett anti-israeliskt mandat och Israel inte har möjlighet att göra sig hört, sade en talesperson för det israeliska utrikesdepartementet.

En expertpanel har sedan hösten förra året utrett hurvida det har begåtts krigsbrott under de senaste oroligheterna på Gazaremsan. Navi Pillay, människorättskommissionär hos FN, riktade i juli förra året stark kritik mot Israel. Kritiken bestod i att Israel avsiktligt brutit mot folkrätten i deras militära offensiv.

Offensiven krävde runt 2000 palestinska liv och knappt 70 israeliska. Flera filmer har florerat på nätet där man kan se judar skjuta prick på barn och judar som firar alla döda palestinska barn.

Källa:
Israel stoppar FN-sändebud


  • Publicerad:
    2015-06-15 18:30