TRANSHUMANISM. Idag startar World Economic Forum en konferens om djurfritt kött som kan skrivas ut med 3D-skrivare, mat som ska ingå i den nya ekonomin, ”nya gröna given”, och gör reklam för ett israeliskt företag som utvecklar tekniken.

Rockefeller Foundation och World Economic Forum (WEF) har på grund av både klimatkrisen och coronapandemin bestämt att världen ska byggas om på ett bättre sätt. Världen kommer enligt juden Klaus Schwab som grundade WEF 1971 aldrig att bli normal igen, efter den nu pågående coronapandemin. Detta skriver han också i sin bok COVID-19: The Great Reset.

Den stora återställningen (”The Great Reset”) som emellanåt av systemmedier som The New York Times kallas konspirationsteori – trots att WEF:s grundare och ledare Schwab beskrivit avsikterna med denna globala omställning av samhällen, levnadsvanor och industriell produktion – förs inom ramen för Agenda 2030 och Agenda 21, med FN:s goda minne.

Det är också officiell nationell politik för USA:s Demokratledare Joe Biden, Kanadas ledare Justin Trudeau och Storbritanniens regering som företräds av Boris Johnson, under paroller som Build Back Better, och The Green New Deal (den gröna nya given), och Joe Bidens variant The Biden Deal.

I en artikel publicerad i juli i år, mitt under ”brinnande” coronapandemi, gjorde WEF reklam för det israeliska utvecklingsföretaget Redefine Meat som utvecklar naturliknande köttingredienser och maträtter utskrivna med 3D-skrivare, och som kommer att vara föremål för en konferens som börjar idag: Bold Actions for Food Event (”Djärva åtgärder för Mat”). Men ”köttet” är växtbaserat.

Växtbaserade ”biffar”, ”stekar” och annat kött utformas för att se ut som sina naturliga motsvarigheter. För att uppnå detta måste man härma komponenterna muskler, blod, och fett, säger Alexey Tomsov till Reuters.

Chefen för Redefine Meat, Eshchar Ben Shit Rit, säger att hans företag kan producera helmuskelkött precis som en ko kan, men mycket mer effektivt. Det är mycket bättre för miljön, hävdar han. Dessutom framställs detta kött till en betydligt lägre kostnad, säger han, utan att berätta att det är helt andra aktörer än bönder som kommer att ta över köttproduktionen och profitera på den.

— Vi kan göra hela kon, inte bara bitar av den, hävdar Eshchar.

Nästa år ska laboratoriekött distribueras i ”industriell skala”, men WEF meddelar samtidigt att det kommer att dröja innan sådan mat blir tillgänglig i stor omfattning.

Redan 2016 aviserade företaget Food Ink (”Matbläck”) att de lanserade sin första restaurang i London och att de i hela världen skulle öppna restauranger som endast serverar 3D-utskrivna rätter. Verksamheten tycks dock inte ha expanderat riktigt som planerat, av deras egen hemsida att döma. Men de turnerar världen över med 3D-matdemonstrationer.


  • Publicerad:
    2020-11-23 10:00