ISRAEL. En Israelisk så kallat ”booter”-tjänst har på två år tjänat över fem miljoner kronor på att utföra DDoS-attacker mot olika företag runt om i världen. Grundarna har också specificerat att de inte utför attacker mot israeliska verksamheter.

vdosjpg

En skärmdump av vDOS hemsida där det framgår vilken typ av tjänster som erbjuds.

vDOS heter en israelisk ”booter”-tjänst som huvudsakligen drivs av de två unga israelerna Itay Huri och Yarden Bidani, men som också får hjälp av unga hackare i USA. De har under de senaste två åren tjänat över fem miljoner kronor på att överbelasta olika företags hemsidor mot betalning från diverse kunder. Företaget, som har varit igång sedan 2012, har nu blivit hackat och information om deras verksamhet och kunder har läckt ut.

Enligt den information som läckt till bloggen KrebsOnSecurity.com kan man se att på bara fyra månader, mellan april och juli 2016, så har vDOS varit ansvariga för över 277 miljoner sekunder med ”attacktid”, tid då hemsidor legat offline. Det motsvarar ungefär 8,1 år av offlinetid.

Grundarna, som går under användarnamnen Apple J4ck och Pist/M30w, har på hemsidor som hackforums.net rekryterat villiga hackare för att utföra dessa attacker. Från chattloggar som framkommit i läckan kan man också se att de inte vill utföra attacker mot israeliska verksamheter, då de menar att de själva är från israel och att de inte vill skada sitt hemland.

I deras verksamhet ingick också en omfattande penningtvätt där man rekryterade folk från olika internetforum, bad dem ta emot pengar genom deras PayPalkonton, för att sedan skickas vidare till ett av deras konton.

Huri och Bidani har efter att dessa uppgifter offentliggjorts blivit arresterade och friade mot borgen. De har även blivit förvisade till sina respektive bostäder, förbjudits internettillgång och deras pass har blivit beslagtagna.

Brian Krebs, författaren på bloggen KrebsOnSecurity.com, berättar också att mer kommer att offentliggöras inom en snar framtid gällande ”intressanta” offer av alla dessa attacker.

Källor:
Israeli Online Attack Service ‘vDOS’ Earned $600,000 in Two Years
2 Israelis arrested for major hacking operation after FBI tip-off


  • Publicerad:
    2016-09-30 22:00