SIONISM. Efter en händelse då en israelisk polisman knäckte benet på en arabisk människorättsaktivist, fick landets regering ta emot kritik från det annars Israelvänliga EU. Israels infrastrukturminister Yuval Steinitz svarar på kritiken med att säga att EU kan dra åt tusen helveten.

Yuval Steinitz (montage). Foto: Olaf Kosinsky (CC BY-SA 3.0).

I ett uttalande från en av EU:s talesmän, Maja Kocijancic, begärde hon att Israel skulle utreda ett fall där ledaren för människorättsorganisationen ACCI (Intressecentret för arabiska medborgare i Israel), Jafar Farah, fick ett av sina ben knäckt av en israelisk polis under en demonstration. Demonstranterna ville uppmärksamma de tiotals palestinierna som mördades i samband med USA:s flytt av den amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem.

Kocijancic anser att övergreppet på Farah var att hälla bensin på den eld som har uppstått i form av en konflikt mellan EU och Israel.

— Det är viktigt att den israeliska regeringen genomför en snabb utredning av omständigheterna kring demonstrationen i Haifa där Jafar Farah allvarligt skadades, sade hon.

EU:s ambassadör i Israel, Emanuele Giaufret, besökte Farah efter det inträffade och talade med israelisk-arabiska civila organisatörer.

— Israel är en stat med regler och lagar. Polisen undersöker saken, sade Israels infrastrukturminister för energi och vattenfrågor, Yuval Steinitz

EU kräver också att Israel inte ska deportera Omar Shakir, den lokala ledaren för Human Rights Watch, vilket Israel har föresatt sig att göra eftersom Shakir påstås förespråka bojkott av israeliska produkter.

— Den Europeiska unionen förväntar sig att de israeliska myndigheterna ändrar sitt beslut, vilket annars innebär att Israel skulle uppföras på en mycket kort lista över länder som har vägrat människorättsaktivister från Human Rights Watch tillträde till landet, eller deporterat dem, sade Kocijancic.

Judarnas reaktioner lät inte vänta på sig. Israels infrastrukturministern Steinitz anklagar EU för hyckleri eftersom den globalistiska unionen ”fjäskar för Iran” och skulle hjälpa Teheran att motverka USA:s nyligen genomförda sanktioner mot Iran.

— EU:s uttalande visar hur onda de är, sade Steinitz och tillade att EU representerar höjden av cynism och chutzpah [judisk fräckhet reds anm.]

— Iran avrättar och torterar homosexuella, kränker kvinnors rättigheter, för att inte tala om vad de gör i Mellanöstern med sitt stöd åt [Syriens president] Bashar al-Assad, som använder kemiska vapen mot sitt eget folk, fortsatte Steinitz att påstå och tillade att EU istället väljer att trakassera Israel.

Med kraft avslutade Steinitz med att ta avstånd från hela unionen:

— EU är en organisation som inte leds av någon, och de kommer antagligen inte att förändra sin hållning till Israel trots att enskilda europeiska länder har stärkt sina band med den judiska staten. EU kan dra åt tusen helveten, sade Steinitz.

Källa:
Israeli minister says EU ‘can go to a thousand hells’ after body criticizes Israel


  • Publicerad:
    2018-06-02 20:00