ISRAEL. Kristen evangelisering av judar ogillas av Israels regering.

David Amsalem. Foto: Israels regering.

Israels kommunikationsminister, juden David Amsalem som tillhör Benjamin Netanyahus parti Likud, hotade på tisdagen den nya hebreisktalande evangeliska judeo-kristna tv-kanalen Shelanu TV att den kommer att stängas om den försöker sprida evangeliet till judar, rapporterar israeliska Ha’aretz.

Kanalen har nyligen fått sändingstillstånd i Israel, trots att den öppet deklarerade att dess funktion är att ”föra ut Jesu evangelium till det judiska folkets hem, liv och hjärtan”.

Men kravet på kanalen är att den är förbjuden att sända innehåll som utövar ”otillbörlig påverkan” på tittarna. Detta inkluderar att omvända tittarna från judendom.

— Vi kommer inte att tillåta någon missionärskanal att verka i staten Israel, aldrig någonsin och inte under några omständigheter, sade Amsalem.

Amsalem sade att Israels radio- och tv-styrelse som gav licensen åt kanalen, är ett ”suveränt organ” som därför ensamt kan besluta om att återta kanalens licens.

— Men så fort jag hörde om denna händelse, bad jag rådets ordförande att påbörja en noggrann undersökning för att säkerställa att inte någon kanal bryter mot licensbestämmelserna, om om denna kanal verkligen ägnar sig åt att missionera, kommer den att släckas omedelbart, fortsatte Amsalem.

Shelanu TV är en del av ett internationellt judeo-kristet medienätverk som sänder i ungefär 200 länder, God TV. Man riktar många av sina program till en ung publik. Det är förbjudet att missionera för barn- och unga i Israel.

Kanalen når nästan hälften av de hushåll som har tillgång till kabel-tv, över 700 000 israeliska hushåll.

Chefen för God TV, Ward Simpson, höll ett videoinspelat öppningstal där han sade att deras bolag ”har fått ett regeringsgodkännande att sända Jesus Kristus evangelium – Messias Yeshuah  – via kabel i Israel, på hebreiska. Detta har, vad vi vet, aldrig någonsin hänt förr”.

Den videon raderades oväntat från God TV:s webbplats på tisdagen. Bolagets regionchef för Israel, Ron Kantor, har inte svarat på krav att förklara detta.

Kantor har dock sagt att bolaget ”inte vid något tillfälle” varit ”oärliga” med sina intentioner.

”Vi skäms inte över vilka vi är och vad vi tror på”, skrev Kantor, som själv flyttade från USA till Israel för 17 år sedan och är gift med en israel.

Shelanu TV kallar sin kanal ”en kanal som baseras på tro och som riktar sig till kristna som stödjer den israeliska staten”.


  • Publicerad:
    2020-05-07 09:40