YTTRANDEFRIHET. En italiensk minister förespråkar ett avskaffande av landets yttrandefrihetsinskränkande lagar.

Efter att en nigerianskättad friidrottare fått ägg kastade på sig av en mopedburen man slog Italiens vänsterliberala krafter på stort. Bland annat anklagade massmedier den allt mer populära invandringskritiska regeringen för att ha skapat en ”rasistkris” i landet.

Landets familjeminister Lorenzo Fontana från partiet Lega gick direkt till motattack mot mediernas rasistanklagelser, som han menade blivit ”ett ideologiskt vapen för globalisterna och deras lakejer” i syfte att ”falskeligen anklaga det italienska folket för allehanda styggelser”.

Fontana har dessutom förespråkat ett avskaffande av landets motsvarighet till hets mot folkgrupp, den så kallade Mancino-lagen. Mancino-lagen förbjuder bland annat gester, ageranden och slagord som kan kopplas till fascismen. Lagen används enligt Fontana ”av globalister för att dölja deras antiitalienska rasism bakom ’antifascism'”.

Familjeministern menar också att den enda rasism som existerar i landet är riktad mot italienarna själva, eftersom ”ett folk som är medvetet om dess identitet och historia skrämmer globalisterna eftersom de då inte kan sugas ut”.

Källa:
Italy Family Minister Calls for Repeal of Hate Speech Law Used as ‘Ideological Weapon’ by Globalists


  • Publicerad:
    2018-08-08 19:55