YTTRANDEFRIHET. I samband med ettårsdagen av demonstrationen i Charlottesville skrev Donald Trumps dotter Ivanka på Twitter att ”vit supremacism” och ”nynazism” är undantaget USA:s långtgående yttrandefrihet.

I samband med ettårsdagen av den uppmärksammade nationella demonstrationen i Charlottesville i den amerikanska delstaten Virginia passade president Donald Trumps dotter Ivanka Trump på att attackera yttrandefriheten.

Ivanka skriver på Twitter att ”även om amerikaner är välsignade att bo i ett land som beskyddar frihet, yttrandefrihet och mångfald av åsikter” så finns det gränser. Enligt Ivanka finns det i USA ”ingen plats för vit supremacism, rasism och nynazism”.

Ivanka Trump är en konvertit till judendomen och gift med juden Jared Kushner, som sägs vara en av Trumps mest inflytelserika rådgivare. Många menar att paret Ivanka Trump och Jared Kushner ligger bakom Trumps mer liberala och neokonservativa ageranden, som blivit allt mer tydliga trots presidentens i övrigt antiglobalistiska hållning.


  • Publicerad:
    2018-08-15 12:00