STORBRITANNIEN. En kvinna som blev systematiskt våldtagen av pakistanska män i den engelska staden Rotherham talar ut i en intervju om sin historia och hur myndigheterna inte vågar att följa upp händelsen eftersom att gärningsmännen var utlänningar.

I en intervju med den brittiska radiovärden Katie Hopkins berättar en kvinna med namnet ”Emma” om hur hon redan vid 13-årsåldern blev våldtagen och utnyttjad av ett gäng äldre pakistanska män i den engelska staden Rotherham.

Emma berättar hur hon gick från en lugn och trygg familj till att hänga med de pakistanska gängen och hur de sedan började utnyttja henne och hotade henne när hon försökte att anmäla dem till polisen.

När hon till slut gick till myndigheterna för att anmäla övergreppen möttes hon av rasistanklagelser av både polis och socialarbetare som bad flickan om att inte nämna gärningsmännens etnicitet. Ärendet lades sedan ner.

År 2014 la professor Alexis Jay fram en rapport som fastslog att 1400 barn blev sexuellt utnyttjade i den engelska staden mellan 1997 och 2013. I rapporten kommer det fram att kommunanställda visste om övergreppen men att de inte vågade säga ifrån för att de var rädda för att bli stämplade som rasister om de fokuserade vid att offren hade beskrivit sina förövare som män av pakistanskt ursprung.

Se intervjun nedanför:


  • Publicerad:
    2017-05-16 10:15