Propaganda för multikulti har länge funnits med i James Bond-filmerna där filmens hjälte i flera av filmerna har sex med rasfrämmande kvinnor. Detta sorts förhållande över rasgränserna har dock inte exakt följt mallen, då det i media är betydligt vanligare att man ser en svart man tillsammans med en vit kvinna. Detta kan nu komma att ändras i någon av de James Bond-filmer som kommer.

Att James Bond skulle kunna bli svart är inte osannolikt då man redan förberett för detta genom att göra en av filmernas huvudpersoner, vilka alltid varit vita, till svart. I den senaste filmen, Skyfall, spelas ”Miss Moneypenny” av den svarta skådespelerskan Noamie Harris. I en intervju med Huffingpost bekräftar Harris att det har förts samtal om en svart James Bond och att det redan finns en kandidat, Idris Elba, för rollen.

”Jag visste inte att det existerade sådana diskussioner och sedan gjorde jag en film med Idris [Elba] och han berättade att han hade mött Barbara Broccoli [James Bond-producenten] och att det verkar som att det finns en möjlighet att det i framtiden mycket väl kan komma en svart James Bond”, säger Noamie Harris till Huffingtonpost.

Om Idris Elba blir den nye James Bond ligger det nära till hands att tro att judarna inom filmindustrin är på skämthumör och använder sig av Elba för att förnedra sina urgamla ariska fiender. Det var Idris Elba som i filmen Thor spelade Heimdal, den gud som i de fornnordiska källorna beskrevs som ”den vite asen”.

Relaterat:

’Skyfall’ Star, Naomie Harris Talks New Role And Idris Elba Becoming The First Black Bond


  • Publicerad:
    2012-10-26 18:57