SVERIGE. Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) anser att de som kritiserar massinvandringen är ”Sverigehatare”.

Det är i TV4:s Nyhetsmorgon nu under denna morgon som jämställdhetsministern gick till attack mot invandringskritiker och kallar dem för ”hatare”.

– Vi har ett problem i Sverige, och det är att samhällsdebatten påverkas av hatet på nätet där det sprids en bild av ett Sverige i totalt sönderfall där inget fungerar och där invandringen ständigt lyfts som orsak till alla samhällsutmaningar, säger Åsa Lindhagen i TV4-programmet.

Enligt Lindhagen är så kallade Sverigevänner egentligen ”Sverigehatare”, men attacken riktar sig inte enbart mot Sverigedemokrater eller uttalade invandringskritiker, även Ebba Busch Thor (KD) sätts in i sammanhanget då hon sagt att unga kvinnor i Uppsala inte kan röra sig ensamma på dagtid.

Att invandrarmän trakasserar unga kvinnor är inte något som jämställdhetsministern vill erkänna även om hon samtidigt medger att det finns ”samhällsutmaningar” generellt. Att titta på kulturer och grupper där synen på kvinnor är mer ojämställd kommer inte att lösa några problem enligt jämställdhetsministern.

– Men om vi ständigt lyfter invandringen, pekar ut människor som kommer till Sverige från andra länder, som problemet, då gör vi en alldeles för enkelspårig analys och kommer inte lösa samhällsutmaningarna, fortsätter hon, säger hon.

Enligt Lindhagen är det viktigt att sprida en ”korrekt bild” av Sverige.


  • Publicerad:
    2020-01-24 13:30