FRANKRIKE. Den belgisk-amerikanske kampsportsutövaren och skådespelaren Jean-Claude Van Damme angriper öppet den judiska bankirfamiljen Rothschild.

Förra året åtalade den franska regeringen den judiska bankiren Baron David de Rothschild för bedrägeri då han misstänks ha satt i system att förskingra pengar från brittiska pensionärer. I dagarna beslutade den franska regeringen också att utreda hela den schweiziska avdelningen av Edmond de Rothschild.

Trots dessa ytterst ovanliga åtgärder från en regering – särskilt gentemot en sådan mäktig familj som Rothschild – har massmedia i väst valt att tona ned eller inte nämna alls de misstänkta svindlerierna.

En som istället öppet talar om det judiska bankimperiet är Jean-Claude Van Damme. Den belgisk-amerikanske kampsportsutövaren och skådespelaren sade nyligen till den franska TV-showen Le Grand Journal bland annat att han är ”medveten” om den makt som det judiska bankimperiet har och att Rothschild-familjen ”dominerar kontinenter – inte bara Frankrike”.

Att tala om Rothschilds makt – och dessutom som en dominerande kraft över flera kontinenter – är någonting ytterst ovanligt. Rothschilds familjemedlemmar håller låg profil i offentligheten medan de använder bulvaner som George Soros och andra inom sitt nätverk att föra deras talan och samtidigt gör massmedia sitt bästa för hålla bankirmedlemmarna borta från listor över världens rikaste.

När man talar öppet om Rothschilds makt riskerar man även att bli stämplad och utsatt för massmediala förföljelser. Rothschild är enligt judisk makt-aktörer som Svenska kommittén mot antisemitism ett ”antisemitiskt kodord” som i Frankrike bara förs fram av sådana som förstår judefrågan och därför angrips som antisemitiskt:

En skillnad mellan Frankrike och Sverige tycks vara att denna typ av propaganda i fransk debatt överlag förstås som antisemitisk och kritiseras på dessa grunder, medan den i Sverige sällan uppmärksammas och i viss utsträckning tycks kunna passera som legitim politisk kritik, i vissa fall till och med som antirasism.


  • Publicerad:
    2016-03-15 00:40