Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Jean-Marie Le Pen utesluts ur Nationella Fronten!

Av Redaktionen, 2015-05-05
redaktionen@nordfront.se

POLITIK. Jean-Marie Le Pen, som grundade det nationalistiska franska partiet Nationella Fronten, utesluts nu från partiet av sin egen dotter eftersom han anses vara judekritisk.

Jean-Marie Le Pen.

Jean-Marie Le Pen.

Den 86-årige Jean-Marie Le Pen grundade 1972 partiet Nationella Fronten, nu utesluts han av sin egen dotter för att ha sagt ”en rad kontroversiella kommentarer om judar och nazister”. Le pen ska bland annat ha kallat de påstådda gaskamrarna, som tyskarna anklagas för att ha använt för att gasa judar, för en detalj i historien.

— Jag säger vad jag tycker och det kommer jag fortsätta göra, säger Jean-Marie Le Pen i en kommentar till uteslutningen.

Marine Le Pen, dotter till Jean-Marie, är för närvarande partiledare för partiet och har flera gånger innan försökt att få bort sin far från partiledningen. Bland annat bjöd hon inte in sin far till ett första maj-firande där partitoppen hade samlats vid ett podie. Jean-Marie dök upp ändå och fick en stående ovation från partiets medlemmar, något som visar att han fortfarande är omtyckt av gräsrötterna.

Jean-Marine har tidigare kritiserat sin dotter för att ha gjort Nationella Fronten till ett bisarrt konformistparti sedan hon tog över ledarskapet 2011.

Jag anser att det politiska misstaget kommer från de som rättat in sig i den politiskt korrekta mittfåran. De vill rätta in sig efter de andra politiska partierna. Om detta är det utsatta målet för några av Nationella frontens ledare så har de lyckats, sa han om liberaliseringen av partiet.

Källa:
Jean-Marie Le Pen suspended over anti-Semitic remarks


  • Publicerad:
    2015-05-05 18:25