Jeff Hede, aktivist från Motståndsrörelsen, frias från misstankar om att ha gett sig på meningsmotståndare i Luleå förra året. En av anledningarna var att antagonisterna var lite väl behjälpliga i polisens utredning.

Det var i augusti förra året som två personer ska ha satt upp klistermärken från Svenska motståndsrörelsen i Luleå. När fyra andra personer kom till platsen ska bråk ha uppstått då kvartetten börjat riva ner klistermärkena. De två patrioterna ska ha jagat iväg kvartetten och därefter sprayat de två målsägarna i ansiktet med vad vad man tror varit pepparspray. Enligt åtalet ska kvartetten också ha hotats med kniv.

Jeff Hede misstänktes för olaga hot och misshandel men åtalet ogillades eftersom ett vittne och två målsäganden besökt Svenska motståndsrörelsens hemsida för att leta upp bilder på den misstänkte gärningsmannen. Tingsrätten gör bedömningen att målsägande kan ha sett bilder på den åtalade innan fotokonfrontationen. Var målsägarna oskyldiga förbipasserande? Vi kontaktade Jeff för att få veta mer.

Gratulerar, Jeff. Hur känns det att inte längre vara misstänkt för hot och misshandel?

Ja, det är ju en otrolig lättnad får man väl säga. Tänk att faktiskt rättvisan segrar denna gång till skillnad från i så många andra fall mot våra aktivister. Så som i Frost-fallet när han dömdes helt godtyckligt utan minsta bevis. Så det här var väl ett steg i rätt riktning.

I media framstår kvartetten som oskyldiga förbipasserande, provocerade av det otäcka budskapet. Du har ju sett och hört målsäganden i tingsrätten, vad är din uppfattning? Vi gissar i alla fall på att det var politiska motståndare, iklädda sedvanlig ”rödingutstyrsel” etc.

Ja, era antaganden är inte helt uppåt väggarna. En av dem beskrev sig själv som aktiv ”antirasist” i tingsrätten. Har man stött på denna kategori människor tidigare så kan man inte annat än beklaga att man ytterligare fått sina ”fördomar” bekräftade.

Så du menar att massmedia undanhåller relevant information i syfte att få dig att framstå i sämre dager inför läsarna?

Ja det är precis det jag menar, i massmedias egna artiklar framstår de som vilka vardagsflanörer som helst, och det kan inte vara längre ifrån sanningen.

Du är tidigare känd för att ha vägrat släppa Motståndsrörelsens fana ifrån dig. Nu har du varit misstänkt för att ”med hat i blicken” hindrat våra klistermärken från att rivas ner av meningsmotståndare – och därmed riskerat fängelsestraff för det. Försöker du lansera dig som Motståndsrörelsens egna vakthund?

Nej, det är inget jag har tänk att framhäva mig som. Jag skiljer mig inte nämnvärt från de andra aktivisterna i Motståndsrörelsen, även om det skulle vara fint betyg i min bok! Jag har väl bara utsatts för unika situationer antar jag, det här är som tur är inget som tillhör vardagen för alla nationalsocialister.

Har du någon hälsning till de försökt sätta dit dig?

Ja vad är för jävla lågvattenfasoner att försöka sätta dit oskyldiga dissidenter? Jag vill också hälsa dessa personer att de ska ge fan i vår propaganda i fortsättningen.

Läs även Han vägrade att släppa fanan.


  • Publicerad:
    2011-11-04 00:00