INRIKES. Jimmie Åkesson avfärdar i ett samtal med debattören Navid Modiri Alternativ för Sverige som han anser drar till sig ”knäppgökar”. I samtalet berättar han även att han gärna går med i en Prideparad.

I ett samtal med Navid Modiri avslöjar Jimmie Åkesson sina tankar om AfS och Pride. Foto av Modiri: Zquid, Foto av Åkesson: Frankie Fouganthin, båda (CC BY-SA 4.0).

Jimmie Åkesson utvecklar i en intervju med debattören Navid Modiri sina tankar om Alternativ för Sverige (AfS) och Pride. Det är Nya Tider som berättar om samtalet, som ägde rum i podcasten ”Hur kan vi”.

När Åkesson får frågan om vad han tycker om Alternativ för Sverige svarar han att det är skapat av personer som slängts ut ur Sverigedemokraterna eftersom dessa önskade föra partiets ideologiska utgångspunkter i en annan riktning än vad Åkesson själv ville.

— Det vi har märkt, också apropå den förra frågan, är ju att nu är det de som drar till sig de här knäppgökarna. Så det har ju fått den effekten att vi slipper många knäppgökar, helt enkelt, säger Åkesson.

Åkesson framhåller också att han väldigt gärna skulle gå med i Pride om det inte handlar om att håna sverigedemokrater utan om HBTQP-personers rättigheter:

— Absolut! Handlar det om det så kan jag göra det. Jag har alltid sagt att jag går gärna i en Prideparad… Jag funderar på om man skulle åka till Moskva eller Belgrad eller nåt sånt och gå i en Prideparad… där betyder det någonting på riktigt.

I samtalet kommer de båda in på hur Åkesson ställer sig till Pride i Sölvesborg med anledning av debatten som uppstått då Sölvesborgs kommun valt att inte längre hissa den politiskt ställningstagande Prideflaggan utan istället traditionsenligt hissa den svenska flaggan.

Åkesson välkomnar initiativet med en Pridefestival i Sölvesborg och kan tänka sig att gå med i Pridetåget där.

— Nu ska vi få en Pridefestival i Sölvesborg också och det kommer ju att vara fantastiskt för det lokala näringslivet, och allting sånt, säger Åkesson.

Källa:
Åkesson tar avstånd från Alternativ för Sverige


  • Publicerad:
    2019-10-17 10:20