ALMEDALEN. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har idag sällat sig till yttrandefrihetshatarna och lögnarna som menar att Motståndsrörelsen är en terroristorganisation som bör förbjudas.

Jimmie Åkesson intervjuas av Svenska Dagbladet. Skärmdump från svd.se.

Även om fredagen under Almedalsveckan i allt väsentligt ser ut att bli Nordiska motståndsrörelsens dag, med tanke på all uppmärksamhet i media organisationen får trots att den inte är en del av Almedalens officiella program, så är det rent formellt Sverigedemokraternas dag idag.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson passade därför under en intervju med Göran Eriksson från Svenska Dagbladet (SvD) på att attackera Motståndsrörelsen.

Bland annat menar Åkesson att organisationen inte är ”vilken nazistorganisation som helst” och påstår att Motståndsrörelsen ägnat sig åt ”renodlad terror mot politiska motståndare”. Han hävdar även att organisationen ska ha attackerat flyktingförläggningar, åtminstone ”har han förstått det så” – vilket kan tolkas som att han fått sin information från lögnpressen.

Slutsatsen Åkesson drar av sina påståenden är också att Motståndsrörelsen bör terrorklassas och att man inte borde ha fått bevista Almedalsveckan.

Källa:
Åkesson: Undrar om NMR kan klassas som terrorgrupp?


  • Publicerad:
    2017-07-07 12:00