INRIKES. När Sverigedemokraternas partiledare och hans fru bjöd in till surströmmingsskiva hade man även lyckats få till en privat spelning med det välkända bandet Ultima Thule. Nu menar svenskfientliga Expo att partiet visar sitt rätta ansikte.

UltimaThule_SD

Jimmie Åkesson och hans fru tillsammans med bandmedlemmar. FOTO: Louise Erixon/Facebook.

I helgen bjöd Jimmie Åkesson och hans fru Louise Erixon in flertalet gäster till en surströmmingsskiva. Dagen till ära skulle även det nationalistiska bandet Ultima Thule spela på den privata festen.

Bilderna på Jimmie Åkesson tillsammans med bandet har intresserat gammelmedia som kontaktat den svenskfientliga och åsiktsregistrerande organisationen Expo för ett utlåtande.

Expos vd Daniel Poohl menar att Ultima Thule är ett kontroversiellt band och att Sverigedemokraterna inte längre är rädda för att visa ”sitt rätta ansikte”.

— SD-ledningen känner nog att de har så pass mycket vind i seglen nu att de inte behöver hymla med varifrån de kommer, säger Poohl.

Sverigedemokraterna själva menar dock att Ultima Thule flera gånger har tagit avstånd från så kallad rasism och att det inte är ett problem att förknippas med bandet.

— Ultima Thule har under lång tid konsekvent tagit avstånd från de mer extrema delarna av den nationalistiska rörelsen. Jag känner mig trygg med att ta den debatten, menar Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge.

Källa:
Ultima Thule gästade SD-fest


  • Publicerad:
    2015-07-27 17:30