VALÅR. Tillsammans med afrikanen Jonas Chongera höll Jimmie Åkesson torgmöte i Skellefteå. Men till skillnad från i Luleå tidigare under måndagen blev han inte utbuad.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson och hans assistens Jonas Chongera i Skellefteå. Foto: Nordfront.

Nordfront var på plats när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson höll torgmöte i Skellefteå under måndagen. Som parhäst hade han afrikanen Jonas Chongera, som presenterade Åkesson och ställde frågor som partiledaren sedan svarade på.

Innan Åkesson intog scenen värmde en okänd trubadur upp den något blygsamma publiken, och följdes även av den före detta Boppers-sångaren Peter Jezewski som framförde akustiska versioner av låtarna Jeannie’s Coming Back och My Land.

Mötet inleddes med att Chongera läste upp citat från diverse politiker, som också visades upp för publiken på en storbildsskärm. Åkesson kommenterade sedan citaten och kontentan var alltid att de andra politikerna var dåliga och förvirrade till skillnad från SD som Åkesson menade hade bättre – om än snarlika – lösningar.

Föga förvånande ägnade Åkesson sedan större delen av torgmötet åt att diskutera massinvandringen. Till skillnad från tidigare, då SD har avvisat integration till förmån för assimilation, talade sig Åkesson nu varm om att invandrare måste intrigeras i samhället. Med Sverigedemokraternas politik, menade han, skulle integrationen faktiskt fungera.

Tidigare under dagen blev Jonas Chongera och Jimmy Åkesson utbuade i samband med att de försökte hålla ett torgmöte i Luleå. Stämningen blev då så pass hätsk att man valde att avbryta hela mötet.

I Skellefteå var dock motståndet både begränsat och stillsamt och bestod av tre personer som satt på marken, varav en lyssnade på musik i hörlurar och läste en bok om den marxistiska judinnan Rosa Luxemburg.

Stillsam sittstrejk mot Åkesson och Chongeras socialkonservativa budskap. Foto: Nordfront.

Då Nordfront fotograferade den stillsamma protestaktionen kom två unga kvinnliga deltagare fram efter en stund och frågade om bilderna kunde raderas. Men då Nordfronts representanter förklarade att man inte bör genomföra politiska aktioner på offentlig plats om man inte vill bli fotograferad gav man efter till slut.

Källa:
Extra: Kuppen mot SD – inför Jimmie Åkessons Luleåbesök


  • Publicerad:
    2018-08-13 21:00