SVERIGE. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill att föräldrarna till de invandrarungdomar som har deltagit i kravaller den senaste tiden i Stockholm ska få sitt barnbidrag indraget. Han anser även att upploppen är ett gigantiskt politiskt misslyckande.

I fredags debatterade riksdagen de kravaller som ägt rum i flera av Stockholms förorter och även i många andra städer den senaste tiden. Denna debatt ägde rum på initiativ av Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inleder debatten med att konstatera att det som hänt är ett gigantiskt politiskt misslyckande men att det inte heller är något nytt utan att det har sett ut på samma sätt i invandrarghetton under det senaste decenniet. Åkesson uppger vidare att:

”Vi kommer att få höra att vi skyller alla problemen på invandrarna, men det är inte sant. Vi skyller på de andra partierna. Vi kommer få höra om hopplöshet, det är relevanta faktorer, men allting kokar ner till misslyckad integration, som inte uppstått ur tomma intet. De är skapade av politik. Det är ni, i den här kommaren, som har det fulla ansvaret för problemet, som genom er politik skapat problemen vi ser i dag.”

Av de andra debattdeltagarna blev Åkesson och Sverigedemokraterna anklagade för att skylla allting på invandrarna. De ansåg bland annat att upploppen berodde på arbetslöshet, utanförskap och frustration hos ungdomarna.

Källa:
SD:s Jimmie Åkesson: ”Dra in barnbidrag vid upplopp”


  • Publicerad:
    2013-06-01 23:16