UNGERN. Två politiker från partiet Jobbik slängde ut två EU-flaggor genom fönstret under en debatt i parlamentet. Detta i protest mot de nya jordbrukslagar som ger utlänningar fri rätt till odlingsbar mark i landet.

Tamás Gaudi-Nagy och Balázs Lenhardt, två politiker i det nationalistiska partiet Jobbik, har tagit bort EU-flaggorna från det nationella parlamentet och slängt ut dem genom fönstret. Detta patriotiska handlande ägde rum under en debatt som bland annat rörde rätten för utlänningar till odlingsbar mark, något som de två politikerna starkt motsatte sig.

Under debatten påpekade Gaudi-Nagy att Jobbikföreträdare tidigare ställt sig vid presidentens talarstol i syfte att protestera mot nya jordbrukslagar. Därefter gick han fram till talarstolen, tog bort en av de två EU-flaggorna som fanns i salen. Sedan avlägsnade Lenhardt den andra flaggan varvid de båda politikerna slängde ut flaggorna genom fönstret.

Efter det inträffade har Gaudi-Nagy sagt att ungersk mark efter 1 maj kommer falla i händerna på ”främmande rovdjur” och kapitalister. Alla medel för att skydda landets odlade jord har förgäves tagits till varvid det ungerska folket blir tvunget att hitta på nya sätt att stå emot den fullfjädrade koloniseringen av sitt eget land.

Gaudi-Nagy kallar blotta existensen av “kolonisationssymbolen“, alltså EU-flaggorna, för oacceptabel eftersom det inte finns några lagar som kräver att de uppvisas i parlamentet.

Källa:
Tamás Gaudi-Nagy and Balázs Lenhardt removed the EU flag, the hated symbol of colonialism from the national assembly


  • Publicerad:
    2014-02-17 21:55