HOLLYWOOD. Juden Joel Kinnaman, känd för sin politiskt korrekta och feministiska profilering som bland annat gjort utspel om Nordiska motståndsrörelsen, utreds nu för våldtäkt av modellen Bella Davis.

Våldtäkterna ska ha ägt rum i slutet av 2018 på ett hotellrum i New York. Bella Davis menar att hon blivit utnyttjad i ett berusat tillstånd medan Joel Kinnaman säger att sex har skett med samtycke. Kinnaman har vidare ansökt om kontaktförbud gentemot Davis där han påstår att hon hotat och utpressat honom. Enligt Davis själv ansökte Kinnamans advokat om kontaktförbudet kort efter att Davis meddelat advokaten om att hon hade för avsikt att anmäla Kinnaman för våldtäkt.

För närvarande är brottsrubriceringen våldtäkt, uppger kammaråklagare Virpi Alajarva vid Åklagarkammaren i Skövde som leder förundersökningen. Att rättsärendet hanteras i Sverige gör att det finns större chans att Kinnaman döms, på grund av den svenska samtyckeslagen – en lag som fått kritik för att vara alldeles för luddigt formulerad. Då Bella David varit berusad och potentiellt inte uttryckligen sagt ja till sexuellt umgänge ligger Kinnaman i riskzonen om han inte kan bevisa att det funnits samtycke.

Samtidigt har mainstream-media företrädesvis valt att lyfta fram Kinnamans bild av händelseförloppet och förmedlat hans bild av Bella Davis som är galen stalker. Detta kan jämföras med hur samma medier i våras agerade då två ishockeyspelare från Brynäs utreddes, varav en häktades, misstänkta för våldtäkt. I samband med detta tog media anmälarnas ord för sanning och förde därefter en kampanj mot ”machokulturen” inom ishockeyn samtidigt som de drevade mot Brynäs som förening. De båda ishockeyspelarna friades sedan.