POLITISK FÖRFÖLJELSE. Johan Lindblad som nyligen blev utesluten ur Hyresgästföreningen har nu överklagat ärendet till förbundsstyrelsen.

Bakgrund
Som Nordfront tidigare rapporterat blev Johan Lindblad utesluten ur Hyresgästföreningen på grund av sina politiska åsikter. Beslutet togs av regionstyrelsen i västra Sverige. Handläggare av ärendet är Henrik Nilsson som tillhör Hyresgästföreningens ”grupp för särskilda ärenden”. Vi har tidigare skrivit om fallet. Då försökte vi nå Henrik Nilsson flera gånger men han har gjort sig onåbar för en kommentar. I motiveringen till uteslutningen menar man att medlemskap i Svenska motståndsrörelsen är oförenligt med medlemskap i Hyresgästföreningen eftersom man då motverkar Hyresgästföreningens verksamhet. Man menar att Motståndsrörelsen är antidemokratisk, våldsbejakande och rasistisk.

Överklagan
Johan har nu överklagat detta. Trots att Hyresgästföreningen inte har motiverat sina anklagelser så har Johan gett svar på alla anklagelser som fanns i det brev han fick från Hyresgästföreningen. Ni kan läsa Johans kompletta överklagan här.

Johan har ordet
Jag ringde upp Johan för att höra hans åsikt om den senaste utvecklingen i fallet.

Hej Johan, var det väntat att du skulle bli utesluten?
–Ja det var helt klart väntat, samma personer som från början ville utesluta mig var de som även skulle avgöra det i detta skede så utgången var ganska given.

Jag noterade att Henrik Nilsson var handläggare av det uteslutningsbrev som du nu fick från regionstyrelsen. Kan du kommentera det?
–Det var ju lite lustigt, hemlige Henrik ville ju aldrig förklara sig vidare för oss.

Tror du att de som sitter i regionstyrelsen politiskt är emot Motståndsrörelsen?
–Ja det är jag helt övertygad om. Jag kan dock inte förstå varför. Vad värre är att de utnyttjar sina positioner inom föreningen till att trakassera oliktänkande.

Många tycker att Hyresgästföreningen inte gör så mycket nytta. Man märker bara av dem när de försöker rekrytera nya betalande medlemmar. Varför vill du så gärna kvarstå som medlem?
–Jag har egentligen inget intresse att vara med där men nu har det blivit en principsak. Grundidén med att hyresgäster går samman för att bevaka sina intressen tycker jag dock är bra. Det var förstås var skälet till att jag gick med från början.

Tror du att förbundsstyrelsen kommer upphäva din uteslutning?
–Nej, men på oanade platser finns det moraliska människor så man vet aldrig.

I din överklagan nämner du en eventuell stämning om beslutet kvarstår, kan du berätta mer om det?
–Det vill jag inte uttala mig om, vid ett eventuellt nederlag går vi vidare därifrån. Initiala kontakter med jurist i ärendet är dock tagna.

Uppmaning till bojkott

Tillsvidare är Hyresgästföreningen att behandla som en politisk fiende. De har tagit ställning mot Motståndsrörelsen och öppet trakasserat en av våra medlemmar. Varje gång en människa som är för yttrandefrihet träffar en rekryterare från Hyresgästföreningen bör detta föras på tal. Är du medlem? Säg upp ditt medlemskap med motiveringen att du inte gillar föreningar som ägnar sig åt politisk förföljelse! Vi uppmanar till bojkott och öppet ställningstagande mot Hyresgästföreningen.
UteslutningsbrevetJohans överklagan


  • Publicerad:
    2013-09-06 12:34