MEDIA. IT-entreprenören Johan Staël von Holstein utmålar svensk media som både kvalitetsmässigt dålig och korrupt. Han uppmanar nu alla att inte nöja sig med dålig journalistik, utan istället börja anmäla samtliga felaktigheter.

I ett antal inlägg på Facebook går IT-entreprenören Johan Staël von Holstein till hårt angrepp mot svensk media som han menar gör ett mycket dåligt jobb. Dels på grund av bristande kompetens inom journalistkåren men också på grund av korruption, vilken han beskriver som ”oheliga allianser med de stora mediafamiljerna, industrikonglomeraten, med en kraftig förankring inom socialismen”.

Vidare skriver han: ”Är det inte dags att vi alla stämmer varje mediebolag, varje tidskrift och varje artikelförfattare varje gång vi läser en skitartikel, en illa underbyggd story eller en artikel full med fel och lögner?”

Inläggen har delats och kommenterats flitigt. Bland andra Alexander Bard har reagerat positivt på inläggen och skriver i en kommentar:

Word, Johan Staël von Holstein! Och nu vill dessa sossar också börja censurera och bannlysa internet i syfte att ’bromsa fake news’ när hela deras ideologiska propagandaapparat till medier inte har producerat något annat än ’fake news’ i decennier.

Källor:
Näringslivsprofilen: Media är korrumperade bromsklossar


  • Publicerad:
    2018-01-11 10:35