VALÅR. Vänsterledaren Jonas Sjöstedt verkar leva i en fantasivärld där politisk opinionsbildning är lika med grov organiserad brottslighet. De utpekade ”skurkarna” är Nordiska motståndsrörelsen.

”Grov organiserad brottslighet” enligt Jonas Sjöstedt.

Under dagen höll åtta av riksdagspartiernas partiledare och språkrör en debatt i Örnsköldsvik. Debatten arrangerades av Hela Sverige ska leva och en av frågorna som ställdes var hur man ville förhindra påstådd otrygghet som skapats av ”nazister” på landsbygden. Då tog Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt ton och jämförde helt sonika flygbladsutdelningar och torgmöten med ”grov organiserad brottslighet”.

— Jag tycker att vi har haft någon sorts valhänthet inför den här typen av grov organiserad brottslighet, sa Sjöstedt och fortsatte:

— Det är inte bara brott utan brott mot människors möjlighet att säga vad de tycker.

Sjöstedt menade också att ”läget” i vissa delar av Sverige – däribland Nordiska motståndsrörelsens särskilda fäste Dalarna – var ett hot mot den liberala demokratin ”på riktigt” och att han ville ha ännu tydligare polistrakasserier mot politiskt oliktänkande.

En som inte riktigt höll med Sjöstedt var SD-ledaren Jimmie Åkesson. I stället för att hetsa mot lagstadgad opinionsbildning gick Åkesson i stället till attack mot vänsterextremister.

— Är det något som vi har haft problem med så är det Jonas kompisar som ägnat sig åt organiserad brottslighet, menade SD-ledaren som bland annat anklagade ungdomsförbundet Ung Vänster för att under flera år ha stört SD:s politiska verksamhet.

Åkesson attackerade dock senare Motståndsrörelsens aktivister genom att kalla dem ”förvirrade”. Han har också tidigare öppnat för ett förbud av Nordiska motståndsrörelsen.

Källa:
Partiledare rök ihop om fråga om nazism


  • Publicerad:
    2018-05-20 00:00