MASSINVANDRING. På grund av stor brist på bostäder har politikerna i Jönköping beslutat att göra om stadshuset till ett asylboende för invällare. Ombyggnationen kommer att kosta nio miljoner kronor.

Samtidigt som etniska svenskar väntar på att få egen bostad så väljer politikerna i Jönköping kommun att slösa nio miljoner kronor för att rusta upp Huskvarnas gamla stadshus och göra om det till bostäder, dock inte för svenskarna utan för asylsökare.

Kommunen har tidigare fått kritik för att asylsökare ska ha fått dåliga boenden och detta ska ha berott på bostadsbristen som råder i kommunen.

Det finns redan planer på varaktiga boenden för invällarna men dessa har försenats då besluten har överklagats. Bara två av sex modulhus väntas stå färdiga nästa år.

— Vi ser inte att alla bostäder bli klara i tid för att klara mottagandet under nästa år, säger Andreas Sturesson, kristdemokratiskt kommunalråd.

Därför har politikerna i kommunen beslutat att det gamla stadshuset i Huskvarna ska rustas upp och byggas om till tillfälliga bostäder för nyanlända invandrare. Ombyggnationen kommer att kosta nio miljoner kronor.

Beslutet har upprört lokalborna i Jönköping. I en kommentar till Jönköpings-Postens artikel om det planerade asylboendet skriver en lokalbo följande:

Vore ju himla bra om våra barn kunde få samma rättigheter också. Såååå himla svårt att få bostad för de som ska flytta hemifrån. Hörde på radion att det står 25000 människor i Vätterhem bostadskö

Källa:
Femtio nyanlända får bo i Huskvarna stadshus


  • Publicerad:
    2017-11-06 13:00