AFTONBLADET. En av ledarskribenterna för Aftonbladet, Jonna Sima, fortsätter att sprida en förvriden världsbild. George Zimmerman friades på rasistiska grunder menar hon.

I gårdagens ledare i Aftonbladet menar Jonna Sima att den mordmisstänkte George Zimmerman friades från anklagelserna på grund av att han var ”vit”. I sin ledare menar hon att vita människor i större utsträckning än svarta blir friade från grova brott i USA: ”Statistiken visar att sannolikheten för att en person ska kunna gå fri med stöd av SYG-lagen efter att ha bragt en annan människa om livet ökar väsentligt om gärningsmannen är vit och offret färgat. Vid motsatt förhållande är en fällande dom betydligt troligare.” Nordfront har dock tidigare rapporterat om att George Zimmerman inte är vit, utan att han har färgade människor i släkten. Media har hela tiden försökt utmåla Zimmerman som vit för att hetsa mot vita människor.

Sima framställer även den svarta tonåringen Trayvon Martin, som sköts ihjäl av Zimmerman i självförsvar, som ett oskyldigt offer: ”George Zimmerman agerade som grannsamverkare i ett bostadsområde när han iakttog Trayvon Martin på avstånd – och tyckte att han såg misstänkt ut. Martin lyssnade på musik – favoritgenren var r’n’b – och hade en luvtröja på sig. Han var på väg hem från affären med en flaska iste och en godispåse. Inga vittnen såg vad som hände sedan. Men Martin var obeväpnad, det var inte Zimmerman.” Det framgår dock tydligt av bevisningen i rättegången mot Zimmerman att Trayvon Martin var långt ifrån oskyldig. Martin bröt bland annat Zimmermans näsa och dunkade dennes huvud upprepade gånger i asfalten.

Jonna Sima har tidigare föreslagit att personer smittade med HIV inte ska behöva informera sina sexpartners. Hon tycker även att så kallade ”tillståndslösa” tiggare ska ha rätt till fri sjukvård i Sverige.

Källa:
Olika hudfärg är olika inför lagen


  • Publicerad:
    2013-07-16 13:00