MEDIA Exakt24-journalisten Christian Peterson har mordhotats genom att ha anmälts som död till Skatteverket.

Igår gick den 20-årige journalisten Christian Peterson från Exakt24 ut på Twitter med att någon anmält honom som död till Skatteverket. Peterson har tidigare trakasserats av vänsterextremister och lever med skyddad identitet sedan förra året då han återkommande har granskat och belyst vänsterextrem kriminalitet.

Trots att Petersons tweet blev viral och väckte mycket ilska på Twitter har inga etablerade medier eller journalister uppmärksammat det förtäckta mordhotet.

Nordfront har varit i kontakt med Peterson för att se hur han själv ser på händelsen.

Ser du detta som ett förtäckt mordhot?

— Absolut är det en typ av dödshot eftersom personen som skickat in det vet att jag inte är död. Och genom att skicka in det till Skatteverket och anmäla att jag är död blir det som ett dödshot som säger att jag är död eller borde vara det.

Har du någon teori om vem eller vilka som ligger bakom dödsbeskedet?

— Jag har ingen hotbild från någon annan grupp än vänsterextremister. Så det vore konstigt om det inte vore en vänsterextremist som ligger bakom detta. Jag fokuserar ju på att granska vänsterextremister i min journalistik och har aldrig systematiskt utsatts för hot från någon annan grupp.

Har de vänsterextrema trakasserierna mot dig uppmärksammats och kritiserats av etablerade medier eller journalister?

— Nej, det har skrivits om det ibland i PK-media tidigare, men jag skulle inte säga att det har uppmärksammats på samma sätt som man uppmärksammar små och oviktiga frågor eller påståenden om trakasserier mot PK-journalister och opinionsbildare.

Vad tycker du att svenskar som upprörs över vänsterextremisternas beteende borde göra?

— Det finns två dimensioner som krävs för att få bukt med det vänsterextrema problemet. Det första är att vi får tillstånd en gedigen jakt på vänsterextremister genom säkerhetspolis och polis där myndigheter hjälps åt att stänga ner deras bidragskranar, men det behövs också civilsamhällesorganisationer och journalister som sätter press på och ställer vänsterextremister till svars för deras trakasserier och våldsbrott.