FRANKRIKE. Den holländske journalisten, Teun Voeten, arbetade med en dokumentär om det ökända flyktinglägret ”Djungeln” i Calais när han blev överfallen av främlingar, beväpnade med knivar och pepparspray.

Teun Voeten arbetade för den holländska filmskaparen Maaike Engels med en dokumentär om Calais flyktingläger som kallas för ”Djungeln” när han plötsligt överfölls av tre unga ”flyktingar” som med våld försökte få in honom i ett tält och råna honom, bland annat på en kamera.

Ynglingarna, som fastnade på bild, var beväpnade med knivar och pepparspray. Engels, som filmade det hela, sparkade till en av dem när denne försökte attackera även henne. I slutändan ska några andra invandrare ha kommit och lyckats avstyra tumultet, varpå ynglingarna ses springa iväg.

När Voeten lade upp klippet på där han attackeras på Facebook fick han dock ingen sympati, snarare tvärtom. Många blev upprörda över att han överhuvudtaget lade upp det på sin sida. En kommentar lyder: ”Du gör inte dig själv någon tjänst genom att lägga upp det här online, då jag inte tror detta är anledningen till att du åkte till Calais”, medan en annan påpekar att klippet kan användas ”oansvarigt” ifall det hamnar i ”fel händer”.

Även Engels la upp klippet och ursäktar händelsen på följande sätt:

— I alla samhällen, bland de goda, kan du alltid hitta ett par skitstövlar. ”Djungeln” är inget undantag, och jag antar att när man lever under såna hemska förhållanden så har de mindre kreativa, intelligenta och ambitiösa lätt att bli småkriminella eftersom de inte har något högre att sikta mot.

Flyktinglägret ”Djungeln” i Calais ligger vid motorvägen som används av tusentals lastbilar som fraktar varor från kontinenten till Storbrittanien. Detta för att ”flyktingarna” hoppas på att kunna smita in i en lastbil och på så sätt ta sig över till England.

Lägret har vuxit sig större den senaste tiden, vilket har resulterat i att antalet våldsamma incidenter där ”flyktingar” attackerat varandra och utomstående, har ökat. Inte ens människor som kommit dit med mat och andra förnödenheter har skonats.

Den franska polisen, som tidigare offentligt pekat ut vänsteraktivister och människosmugglare som ansvariga för den kaotiska situationen, har planer på att riva lägret innan månaden är slut och istället inhysa ”invällarna” i ombyggda containtrar.

Se klippet från när Voeten attackeras nedanför:

Källor:
Shocking moment journalists filming conditions at Calais Jungle are robbed at knife-point by the migrants they were trying to help
EXCLUSIVE: Journalists Attacked In Calais Migrant Camp, Pro-Immigration Activists Urge Them To Remove Evidence From Internet


  • Publicerad:
    2016-01-20 21:35