MEDIA. På lördagskvällen kom en frågeställning på Twitter från Svenska Dagbladets journalist Andres Lokko, där han undrade om alla förstod att SD och IS har samma ”mål och ideal”.

Anders Lokko anser att SD och IS har samma ”mål och ideal”.

Svenska Dagbladet-journalisten Andres Lokko skrev en tweet dagen efter terrordådet i Stockholm, där han likställer Sverigedemokraterna med terroristorganisationen Islamiska staten (IS). Tweeten fick både många retweets och gillningar, främst från mediepersonligheter och andra journalister, och löd:

Är alla nu alltså till slut på det klara med att SD och IS utgör exakt samma hot med intill förvillelse identiska mål och ideal?

Några av de som var positivt inställda till tweeten presenterar sig själva som ”Nöjesreporter i 10 år, varav 8 på Expressen”, en medarbetare på ”HD Kultur/Sydsvenskan” samt ”antirasist, feminist, PK, övertygad kommunist röstar på F!”.

Många var dock kritiska till frågeställningen och Lokko har även hunnit radera tweeten. Ifall detta innebär att han har fått svar på sin fråga eller om han backar från frågans påstående är dock oklart.

Källa:
Journalisten Andres Lokko: ”SD och IS utgör exakt samma hot”


  • Publicerad:
    2017-04-09 19:00