Nordfront har tidigare rapporterat och skrivit om Blitz’ angrepp mot julbordet på La Bohéme i Oslo. Fyret.nu publicerade nyligen fram tills nu okänd information om händelsen.

blitzhuset

Själva julbordet ska absolut inte ha varit någon ”nynazistisk” tillställning, utan ha varit en fest för vänners vänner, där några få personer från 90-talets nationella rörelse samt några idag aktiva nationalister var några av deltagarna. Det stora flertalet av personerna på julbordet hade dock absolut ingen koppling till den nationella rörelsen.

Inne på klubben ska en namngiven journalist från Dagbladet ha blivit observerad, och därutöver ska en journalist från Aftenposten ha setts utanför klubben innan attacken ägde rum.

Personer anknutna till Blitz blev observerades tidigare på kvällen av julbordsgästerna, då de var ut för att ta frisk luft, vilket avslöjar att attacken inte var spontan.

Om informationen från Fyret.nu är korrekt framstår det som att journalister från Norges största tidningar i förväg kände till attacken innan den ägde rum.

Ursprungligen publicerat på Nordfront.net HÄR.

Källa: Fyret


  • Publicerad:
    2012-12-19 19:24