Under dagen har ”Hela Hälsingland” börjat att mobilisera inför den så kallade antirasistiska demonstrationen i slutet av augusti. Demonstrationen är ett svar på att Motståndsrörelsen protesterat mot en gruppvåldtäkt i Bollnäs.

Det är fyra artiklar i en artikelserie som har publicerats på Hela Hälsingland. Tre av artiklarna handlar om Motståndsrörelsen, en om den kommande demonstrationen. Om någon missade Hela Hälsinglands artikel för några dagar sedan, ”Visa rasisterna vem som bestämmer!”, behöver ingen längre betvivla vilken sida Hela Hälsingland väljer. Det räcker med att läsa dagens ledarartikel av Lilian Sjölund och det förakt hon spyr ut mot svenskar som inte vill ha det mångkulturella samhället.

Lilian Sjölund utmålar den kommande demonstrationen som ett val – man är antingen för eller emot. Hennes analys av motståndarsidan, de som har mage att vara kritiska till mångkulturen, är tydlig: de har alla kommit snett i livet och deras åsikter är därför inte värda något. De är frustrerade över sina egna brister och hittar ”enkla förklaringar” genom att skylla på invandrare. De har inga jobb och lever ”eländiga liv”. Sist men inte minst ger deras åsikter uttryck för ”människofientlighet”.

Den som ser igenom Lilian Sjölunds människoförakt förstår kanske vem som är människofientlig. Lilian Sjölunds brist på empati lyser igen när hon skriver att gemensam sak med kommande demonstrationen ”är en självklarhet för varje anständig människa”.

Självklarhet? Anständigt? Lilian Sjölund vet mycket väl att det vore mycket mer anständigt – och självklart – att avstå från att demonstrera för det mångkulturella samhället efter det att en 18-årig flicka fått dra de yttersta konsekvenserna av detta samhällsexperiment.

Värt att notera är också att Hela Hälsingland skickligt undviker att nämna den gruppvåldtäkt som faktiskt var anledningen till att Motståndsrörelsen genomförde protestaktionen i Bollnäs. Denna taktik har använts redan från början. I rapporteringen om Motståndsrörelsens aktion ville Hela Hälsingland hellre tala om hängsnaror eller att Motståndsrörelsens aktivister störde torghandlare. Inte ett ord om varför Motståndsrörelsen var på plats.

Journalistkåren mobiliserar
I Lilian Sjölunds ledarartikel påstås att tre 17-åriga flickor skulle ha ”skrämt iväg” Motståndsrörelsens aktivister till Dalarna. Ledarskribenten raljerar över Motståndsrörelsens (nedskrivna) antal i Bollnäs. Trots den obetydlighet Lilian Sjölund talar om lägger tidningen ner sådan frenesi på att bekämpa Motståndsrörelsen.

Journalister på demonstrationen

Flera journalister på Hela Hälsingland har deklarerat att de kommer att delta på demonstrationen. Några av dessa deltagare har tidigare nyhetsrapporterat kring demonstrationen. Journalister som kommer att demonstrera är bland andra:
Lilian Sjölund, ledarskribent på Hälsingetidningar/Hela Hälsingland (Hudiksvalls Tidning, Ljusdals-Posten, Söderhamns-Kurien och Ljusnan)
Susanne Nyström, ledarskribent
Elin Björklund, fotograf
Ylva Lundin, webbredaktör
Christian Massana, reporter

Det mest intressanta i artikeln är dock det faktum att man lyfter fram tre 17-åriga gymnasieflickor som drivande i den mångkulturella demonstrationen. Läsare av denna sida har kanske noterat att vi inte fäst någon större vikt vid dessa tre 17-åriga flickor. Detta beror på att vi är mycket väl medvetna om att arbetet leds och dirigeras av andra. Det är inte dessa tonårsflickor som rycker i trådarna, som bestämmer vilka frågor som ska tas upp eller som avgör takten. De är affischnamn. Söta ansikten som utnyttjas av andra. Småtjejer som sådana som Lilian Sjölund skickar ut till fronten.

De som har tagit på sitt ansvar att mobilisera massorna, de som leder själva arbetet inför den ”antirasistiska” demonstrationen, är journalister på Hela Hälsingland. De har deklarerat att de kommer att vara där, Lilian Sjölund och de andra i patrasket. Som upprätthållare av ett system som främjar mångkultur är de nu rädda för sina karriärer och sin status i samhället. De vill behålla tolkningsföreträde. De vill inte att någon annan (Motståndsrörelsen) förmedlar en annan åsikt än den att svenska kvinnor gruppvåldtas på grund av att det är sommar, att mer alkohol flödar eller att ”män våldtar kvinnor”. De vill inte veta av något ansvar för att den mångkultur som de propagerar för, har lett till en gruppvåldtäkt även i Bollnäs. Och de vill för allt i världen inte att Bollnäsbor blir medvetna om det ansvar som journalisterna faktiskt har inför de som blir offer för den samhällsutveckling som de bidragit till.

Hela Hälsingland kommer att göra allt de kan för att demonstrationen ska bli så stor som möjligt och på så sätt dölja det ansvar de har i våldtäkten på den 18-åriga flickan. De kommer att propagera för demonstrationen dagligen. De kommer att fortsätta manipulera, ljuga och tysta ner. De kommer att kliva över lik för att uppnå sina mål. Den som sätter standarden i människoföraktet är Lilian Sjölund. I sin ledarartikel skriver hon: ”Det blir lättare att andas för de utsatta när de ser hur många vi är som tycker annorlunda.”  Det är så att man baxnar. Vilka är egentligen de utsatta? Sådana som Lilian Sjölund med journalistanhang, eller den våldtagna flickan och hennes nära och kära?

Pappan till den gruppvåldtagna flickan har redan sagt vad han tycker om den ”antirasistiska” demonstrationen. Han har kallat den för vidrig och som ”ett slag på käften”. Han skrev också att det är ”bedrövligt att ni går ut öppet med att det är helt okej att våldta och misshandla kvinnor.”  Detta brev från pappan talar Lilian Sjölund inte gärna om. Han vill nämligen inte demonstrera för ett mångkulturellt samhälle som kommer att skörda fler offer. Pappan till offret är därför ingen ”anständig människa”. Den 25 augusti kan du visa att pappan inte är ensam genom att inte dyka upp på den mångkulturella demonstrationen. I motsats till vad cynikerna på Hela Hälsingland anser är detta det mest anständiga – och självklara.

Relaterat:

De arga och modiga

Vit maktrörelsen har bytt utseende

Nyckelskrammel mot rasism

Manifestationen mot rasism börjar ta form


  • Publicerad:
    2012-08-02 23:58