USA. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve stuvar om i styrelsen. Efter att det tidigare blivit klart att det blir en ny judisk styrelseordförande kommer Barack Obama nu gå ut med att även vice styrelseordförande ska vara jude. Detta uppger finanskanalen Bloomberg.

Stanley-Fischer

Nyligen berättade Nordfront om hur judinnan Janet Yellen blir ny chef över den amerikanska centralbanken. Hon ersätter därmed juden Ben Shalom Bernanke som i sin tur hade tagit över efter Alan Greenspan (också jude).

Då Janet Yellen tidigare varit vice centralbankschef måste hennes plats fyllas av en annan person. Den platsen kommer Barack Obama, enligt finanskanalen Bloomberg, nu ge till juden Stanley Fischer.

Stanley Fischer har israeliskt och amerikanskt medborgarskap och var fram till nyligen chef för Bank of Israel. Han har även varit chefsekonom vid Världsbanken och är medlem i Bilderberggruppen och Council on Foreign Relations.

Fakta: Federal Reserve

Den amerikanska centralbanken har en lång historia av judiska ordföranden och styrelsemedlemmar. I den nuvarande styrelsen är 4 av de 7 medlemmarna av judisk härkomst och historiskt sett har många av bankens ordföranden varit judar. Sedan Federal Reserve bildades har 11 av dess 14 ordföranden varit av judiskt ursprung.

Källa:
Israel’s Fischer Said to Be Top Choice for Fed Vice Chairman


  • Publicerad:
    2013-12-14 15:19