USA. Ortodoxa judar skapade kaos på flygplan när de vägrade att sitta bredvid kvinnor.

Ortodoxa judar.

Ortodoxa judar föredrar att sitta bredvid andra män.

Hundratals ortodoxa judar skapade kaos på ett flygplan som skulle flyga från New York till Israel. Detta då de religiösa judarna krävde att andra passagerare skulle byta platser så att de slapp sitta bredvid kvinnor.

De ortodoxa judarna vägrade att sätta sig ner innan deras krav blev tillgodosedda och kaptenen vägrade att inleda flygfärden innan alla passagerare satt sig ner.

När det inte hjälpte att be andra passagerare att byta plats erbjöd vissa av de ortodoxa judarna pengar till andra passagerare för att få dessa att byta plats.

Planet blev därför fördröjt och situationen på flygplanet beskrevs som kaosartad med människor som stod i gångarna och vägrade att flytta på sig.

Personalen förklarade för passagerarna att ingen behöver byta plats mot sin vilja men att planet inte kommer att lyfta förrän alla sitter ner.

När flyget väl var i luften insisterade många av de religiösa judarna på att sätta sig i gångarna igen och högljutt be böner.

Källa:
Orthodox Jews create chaos on El Al flight from New York by demanding men and women sit apart for the 11-hour flight to Israel in order to satisfy religious laws


  • Publicerad:
    2014-09-28 15:50