JUDISKT LIDANDE. Judar i New York är upprörda på borgmästaren som tvingar dem att följa coronarestriktionerna, vilket Black Lives Matter alltid har sluppit. Jewish Lives Matter också, tycker de.

Ortodoxa judar vid Borough Park, New York 8 oktober, som protesterar mot att ”bara judar” drabbas av coronarestriktionerna. Skärmbild: Amatörvideo/Youtube.

Inte bara Black Lives Matter, även Jewish Lives Matter, anser judiska lobbyister. Detta har serietecknaren Micah Curtis tagit fasta på i en opinionstext publicerad av RT News. I den texten kungör Curtis att judar i New York har rätt att vara arga på stadens borgmästare Bill de Blasio.

de Blasio satte in kravallpolis i stadens judiskt ortodoxa kvarter i Crown Heights och vid Borough Park när de började fira sukkot för en dryg vecka sedan, vilket också Nordfront rapporterat om.

Curtis skriver att den judisk-ortodoxa församlingen i New York är ursinnig över att ”ständigt” bli trakasserad av stadens guvernör Andrew Cuomo och borgmästare de Blasio, medan andra grupper slipper sådan förföljelse och får bete sig hur som helst i coronatider, menar Curtis.

New York har inte varit främmande för olika tillslag på grund av Covid-19 krisen. Det har varit en betydande mängd restriktioner för sammankomster, religiösa tjänster och så vidare.

Curtis förtydligar inte att detta gäller alla religiösa samfund och icke-religiösa organisationer. Även de kristnas kyrkor och deras verksamheters församlingar har begränsats, inom deras egna kyrkorum, på grund av coronakrisen. Och de samlas inte ens ute på offentliga platser i stora grupper.

Men även för den religiöst troende Curtis, är det bara judarna som blir lidande och utsätts för ”orättvisa” coronarestriktioner.

Det har dock funnits en särskild grupp som har kallats ut av guvernören Andrew Cuomo och New Yorks borgmästare Bill de Blasio vid mer än ett tillfälle – den ortodoxa judiska församlingen. Nyligen rullade staden ut nya coronavirusrestriktioner som är särskilt inriktade på religiösa samfund och händelser, och Cuomo har återigen pekat ut och kritiserat de ortodoxa judarna.

För han ställer de ortodoxa judarnas situation mot afrikanernas.

”Myndigheterna är antisemitiska”
Curtis refererar till Cuomo som sagt:

Ortodoxa judiska sammankomster är ofta mycket, mycket stora, och vi har sett vad en person kan göra i en grupp.Vi vet att det har varit masssammankomster pågår i samförstånd med religiösa institutioner i dessa samhällen i veckor… Jag pratar om att du bara ska ha 50 utomhus; de hade 1 000 …De har inga [corona-] masker, och de struntar helt i reglerna om socialt avstånd.

Själv skriver Curtis:

Efter månader av restriktiva åtgärder har det ortodoxa samfundet i New York fått nog. På tisdagskvällen skanderade demonstranter Jewish Lives Matter [JLM] och brände masker för att visa sina tankar om dessa coronarestriktioner.

Det finns dock en grupp till som har utgjort ett stort problem ur detta hänseende under innevarande år: Afrikanerna. Deras upplopp och demonstrationer under den övergripande parollen Black Lives Matter (BLM) har också struntat blankt i coronarestriktionerna, och det är detta som Curtis tar fasta på.

Och varför kände han ett behov av att nämna ortodoxa judar? Detta verkar förbryllande, med tanke på hur mycket Black Lives Matter-protester som har ägt rum där reglerna socialt avståndstagande uppenbarligen inte åtlyddes.

Men allt som Cuomo och de Blasio säger om detta, stämmer: De ortodoxa judarna struntar i gojernas regler, som de inte tycker gäller dem. Med de kristna, med muslimer, hinduer, sikher, med flera, har New York inte haft dessa problem, eftersom de inte struntat i lagarna på samma sätt som de ortodoxa judarna gör; men detta faktum ignorerar Curtis.

Det är faktiskt de ortodoxa judarna som har varit problemet. Och afrikanerna.

Det enda som håller i Curtis evenemang är att det är inkonsistent att kritisera de ortodoxa judarna och ”JLM” om man inte också kritiserar BLM. Men om lagar och förordningar ska gälla, kan inte judarna få fripass att göra som de vill, bara för att afrikanerna får det.

Istället är det statens skyldighet att stoppa BLM:s brott mot reglerna lika hårt som ”JLM”:s, om de alls ska ha några sådana regler. Felet är att staterna i USA har stött BLM.

”Afrikaner är antisemiter”
I juni skrev The Times of Israel i en artikel om att ”Black Lives Matter men inte Jewish Lives och egendom. De pekade på hur fel BLM i USA betedde sig, som gav sig på judar och judisk egendom under upploppen.

Att det inte var fel att ge sig på Vita nämndes inte alls – det är för övrigt hela syftet med upploppen och den av judar skapade BLM-rörelsen: Att protestera mot ”Vitt förtryck”.

En israelisk och judisk ”filantrop” och aktivist (!) boende i Los Angeles, Adam Milstein, sade till The Times of Israel att det judiska samfundet befinner sig i ett tillstånd av förnekelse.

— De har inte förstått att BLM är antisemiter. Det faktum att synagogor blev taggade och judiska företag plundrades med skyltar där det står ”Befria Palestina” och ”Döda judarna” är ingen tillfällighet, sade han.

— Upprorsmakarna är Antifa och Black Lives Matter och de är till sin natur antisemitiska, sade Milstein om dessa judisk-marxistiska organisationer.

Johnathan Friedman, som äger Syd’s Pharmacy i Fairfax-området i Los Angeles, sade till samma tidning att det var väldigt frustrerande att judarna blivit utsatta för BLM:s raseri.

— Det är frustrerande, vi hade ingen del i detta. De hade ingen anledning att blanda in oss [judar]. Jag förstår de protesterandes sak. De har faktiskt rätt. Någon mördades och de har rätt, men jag förstår inte varför jag och andra företag som lider av coronavirusbekymmer bör attackeras för något vi inte hade något med att göra.

Varför alla Vita ska utsättas för våld och repressalier på grund av att några enskilda poliser tar i för hårt mot en misstänkt kriminell afrikan, är inget som vare sig Milstein, Friedman eller The Times of Israel bryr sig om att reflektera över.

Beträffande coronasituationen, är den något som berör gojerna, inte judarna.

Rabbin Chaim Kanievsky, en grand old man inom den judisk-ortodoxa kommuniteten, säger ofta – som ett mantra, enligt Jerusalem Post – att judarna redan är skyddade från coronan och annat ont, eftersom judarna har sin heliga Torah som skyddar dem. Därför behövs inga coronarestriktioner för judarna.

Att det, om det föreligger en smittorisk, är så att judar är bärare av covid-19 och därmed kan smitta icke-judar om de skulle träffa på några, är egalt. Gojerna är irrelvanta – så länge de inte hotar eller skadar judar.

”Vita är antisemiter”
Problemet för judarna, anser de själva, är istället de Vita. Redan i mars ”rapporterade” judar och FBI att ”vita högerextremister och nynazister” medvetet försökte smitta judar med covid-19 för att de skulle dö. Enligt vissa ”rapporter” ”lyckades” de också:

Den ortodoxa kommuniteten i New York uppvisade fler coronasjuka personer än andra befolkningsgrupper. Därför höjdes röster om att myndigheterna bättre skulle hindra Vita från att sprida smittan, vilket alltså även myndigheten FBI stödde.

I coronatider är det alltså de Vita som ska hindras – helst från allt.

Jewish Lives Matter: En judinna poserar tillsammans med två barn på kibbutzen Kfar Aza 2009. Bildserien som togs av dem användes i propaganda mot palestiniernas påstådda ”raketattacker” mot den judiska staten. Judar anser sig ständigt vara utsatta för attacker från icke-judar. Foto: Jewish Lives Matter/Facebook.


  • Publicerad:
    2020-10-10 21:00