RYSSLAND. Hustrun till Vladimir Putins främste talesman dansade ”förintelse”-inspirerad isdans i rikstäckande TV. ”Det sjukaste jag någonsin har sett”, skrev en judisk Twitter-användare.

holocaust-dans-681x400

Det var i programmet ”Isdans” på den ryska TV-kanalen Channel 1 i lördags som den olympiska konståkaren Tatiana Navka genomförde en ”förintelse”-inspirerad isdans.

Tatiana och hennes danspartner, konståkaren och skådespelaren Andrey Burkovsky, hade valt ”förintelsen” som tema för dansen och de var iklädda en davidsstjärna på bröstet och klassiska fångdräkter. Musiken var sången ”beautiful that way” av Achinoam Nini, som användes i en film om ”förintelsen” 1997.

Den något speciella isdansen har naturligtvis väckt starka reaktioner bland ”vissa” och händelsen har nu blivit flitigt omtalad i sociala medier. ”Det sjukaste jag någonsin sett” och ”det här är inte acceptabelt” skriver två Twitter-användare.

Att Tatiana Navka är gift med Vladimir Putins främste talesman, Dmitrij Peskov, har fått några till att mena att Putin bör fördöma isdansen. En annan Twitter-användare menar att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bör kräva en offentlig ursäkt av Putin.

Se ”förintelse”-dansen nedanför:

Källa:
Jøder i harnisk etter russisk «holocaust»-dans


  • Publicerad:
    2016-11-27 23:35