NEW YORK CITY. En jude som jobbade med att förhindra självmord tog sitt eget liv efter att hans föräldrars tjat om ”förintelsen” till slut blev för mycket för honom.

Peter Wollheim.

Peter Wollheim.

Peter Wollheim, 67, var med och grundade Idaho Suicide Prevention Action Network för att hjälpa självmordsbenägna personer, vilket han jobbat med i många år.

Samtidigt som han i sin yrkesroll hjälpte andra deprimerade och självmordsbenägna personer började hans egna problem torna upp sig. Wollheim utvecklade en depression som med tiden blev allt svårare.

Det som låg bakom depressionen var hans föräldrars många hemska historier om deras tid i koncentrationslägren Auschwitz och Bergen-Belsen. Alla dessa historier han hört genom åren gav inte enbart upphov till ovannämnda depression utan även svåra mardrömmar.

Till slut fick Peter Wollheim nog och tog sitt eget liv. I sitt avskedsbrev skrev han att han var trött på att ”drömma mardrömmar om Förintelsen” och att han var ”färdig med livet”.

Peter Wollheims död innebär att det nu är fler judar som dött av att höra om ”förintelsen” än i den.

Källa:
Suicide prevention counselor, 67, killed himself saying he was tired of nightmares about his family’s Holocaust experience

Relaterade artiklar:


  • Publicerad:
    2015-08-30 15:45