STOCKHOLM. Den judiske vänsterpartisten tillika ”konstnären” Dror Feiler fick ett hakkors sprejat på sin dörr under morgonen. Senare under dagen omhändertog polisen honom och han är nu misstänkt för bland annat våldsamt motstånd.

Dror Feiler är konstnär och en av Vänsterpartiets kandidater till EU-valet. Under morgonen upptäckte han att dörren till hans bostad på Södermalm i Stockholm sprejats med hakkors vilket fick honom att rasa och göra en polisanmälan.

Feiler, vars föräldrar var judar som emigrerade från Polen och Tyskland 1938, säger sig ta händelsen personligt:

— Jag uppfattar det som obehagligt, som en slags markering. Jag uppfattar det också som obehagligt eftersom mina föräldrar flydde från Polen och Tyskland 1938, just på grund av hakkorset. Så självklart blir jag illa berörd – och förbannad över att det upprepas.

Han uppmanar folk att till varje pris bekämpa rörelser och personer som strävar efter ett svenskt Sverige där åsiktsfrihet råder.

— Vi ska inte vara rädda att berätta och polisanmäla, genom det stödjer vi varandra. Tillsammans måste vi bekämpa den fascism, nazism och islamofobi som just nu sprider sig över hela Europa.

Ärendet har rubricerats som ofredande och utreds just nu av polisen.

Senare samma dag greps Feiler när han försökte störa ett möte som Sverigedemokraterna anordnade i Stockholm genom att spela saxofon.

— Jag har blivit omhändertagen och sedan släppt, anklagad för våldsamt motstånd och ohörsamhet. Det var för att jag spelade Pippi Långstrump på saxofon. Det fick man inte göra i Farsta, säger Feiler till Aftonbladet.

Av Aftonbladets artikel framgår att polisen ej bekräftat händelsen, vilket visar att opportunisten Dror Feiler själv har kontaktat den socialdemokratiska tidningen för att få en snyftartikel publicerad. Detta alltså efter att han själv försökt tysta politiska meningsmotståndare, blivit omhändertagen av polisen och gjort bort sig.

Nationell.nu var på plats och dokumenterade torgmötet som Feiler och andra vänsterextremister störde.

Se bilder nedan:

Björn Söder talade i Farsta och Dror Feiler försökte störa honom. Foto: Nationell.nu.

Björn Söder talade i Farsta och Dror Feiler försökte störa honom. Foto: Nationell.nu.

Foto: Nationell.nu.

Foto: Nationell.nu.

Motdemonstranter i en "värdig" protest mot SD. Foto: Nationell.nu.

Motdemonstranter i en ”värdig” protest mot SD. Foto: Nationell.nu.

Källor:
Hakkors sprejat på EU-kandidats dörr
Spelade Pippi Långstrump – togs av polisen


  • Publicerad:
    2014-05-23 23:50