JUDISKT LIDANDE. Miljöaktivisten Mitchell Feierstein hetsar mot Christiane Amanpour för att hon förminskat förintelsebluffens betydelse när hon kritiserat Donald Trump.

Christiane Amanpour, CNN. Skärmbild: Youtube.

Den judiske glaciärmiljöaktivisten Mitchell Feierstein hetsar i en opinionstext i ryska RT News mot CNN-ankaret Christiane Amanpour för att hon förminskat förintelsebluffens betydelse i politiskt narrativ riktat mot USA:s president Donald Trump.

Amanpour gör allt hon kan i sin roll som tv-journalist för CNN för att lotsa Demokraternas presidentkandidat Joe Biden till makten genom att vinkla sin nyhetsrapportering så att Republikanerna och Donald Trumps administration framstår i så dålig dager som möjligt.

Under en tv-sändning i förra veckan jämförde hon Trumpadministrationen med Adolf Hitler och hans regering i Tyskland under 1930- och 40-talen.

Amanpour sade att Trumps administration utgjort ”fyra år av angrepp” på ”fakta, kunskap, historia och sanning” på ”samma sätt” som ”Nazityskland” ”tvingade igenom” sin ideologi.

Jämförelsen kom när Amanpour reflekterade över hur den organiserade protesten mot judars stora inflytande i Tyskland under Kristallnacht för 82 år sedan. Den var enligt henne ”ett varningsskott för vår mänskliga civilisation som ledde till ett folkmord på en hel identitet” – det vill säga den judiska identiteten som med Amanpours och CNN:s logik därför inte längre existerar.

Israels utrikesdepartement och dess avdelning för politik och frågor rörande den judiska diasporan i främmande länder, skickade ett brev till den judiske chefen för CNN Jeff Zucker, och krävde att CNN skulle fördöma sitt stjärnankare Amanpours utspel och utfärda ”en omedelbar offentlig ursäkt”. Inte för att hon kritiserat Trump, utan för att hon relativiserade och trivialiserade hjärtefrågan för judarnas politiska förintelsereligion.

I brevet skrev diasporaminister Omer Yankelevich:

Vi finner härmed den falska likvärdighet som gjorts mellan de åtgärder som en sittande amerikansk president och de grymheter Kristallnacht-förföljelser som nazisterna utförde för 82 år sedan förringa den enorma tragedin förintelsen … Förvrängning och minimering av förintelsen utgör bedrövliga lögner som bara uppmuntrar antisemitismens onda röster. Att använda minnet av förintelsen för att skapa ett billigt chockvärde och för att främja en politisk agenda är en djupt oroande och stötande förvrängning av historiska och moraliska sanningar som har farliga implikationer.

Ett liknande krav skickades till CNN:s vicechef, juden Richard Davis, skrivet av Israels generalkonsul i sydöstra USA, Anat Sultan-Dadon som kallade Amanpour kommentarer ”en skymf mot minnet av förintelsen, de som omkom, och de som lidit genom dessa ofattbara grymheter.”

På grund av den judiska maktens drev mot henne, gav Christiane Amanpour i måndags en ursäkt för sitt beteende, där hon sade att hon inte borde ha ställt dessa båda tankar sida vid sida:

Hitler och hans ondska står naturligtvis utan motstycke i historien. Jag beklagar all smärta mitt uttalande kan ha orsakat.

Men denna ursäkt tas emot som ett hån av den judiske glaciärmiljöaktivisten Mitchell Feierstein, som på debattsidan på ryska RT News tillägnat en attack mot den vänstervridna Christiane Amanpour.

Feierstein kallar – med vanlig sionistisk retorik – hennes kommentarer i tv ”en halvhjärtad icke-ursäkt” för att använda årsdagen av den ”nazistiska” pogromen Kristallnacht för att ta en billig poäng mot Trump.

Amanpours farliga retorik var noggrant genomtänkt och målmedveten. Det var inte en spontan kommentar utan var istället en uttänkt kommentar som hon läste upp från en teleprompter. CNN ledningen måste ha känt och godkänt sin sänding. Det faktum att Amanpour och CNN London skulle tillåta sändningar där missriktade, motbjudande paralleller dras mellan Kristallnacht, förintelsen och Trumpadministrationens politik inte bara vanhelgar minnet av de sex miljoner judar som mördats av nazistpartiet, men underblåser också den ökande återkomsten av antisemitism över hela världen.

Eftersom Amanpour är en sådan inbiten supporter av Hillary och Bill Clinton, måste hon absolut komma ihåg hur det demokratiska partiet och Hillary konstant gjort Hitler/Trump jämförelser under de senaste fyra åren.

Mitchell Feierstein anser att massmedierna har förvandlats från att bestå av journalister till att istället släppa fram antisemitiska och vänsterextrema aktivister.

Han anser att det kan vara dags att uppmana till massiva bojkotter av allt ”vaket”, inklusive alla politiska aktivister som maskerats till journalister, om det är sådan här antisemitism de kallar journalistik.

Bara Mitchell Feierstein inte börjar uppmana till bojkotter av israeliska medier. Det skulle med sionistisk logik vara antisemitiskt.


  • Publicerad:
    2020-11-18 13:16