CHUTZPAH. Muslimhataren Laura Loomer vann i primärvalen en plats i representanthuset för Republikanerna. I sin kampanj fiskar hon röster – för Israels skull.

Den i USA tidigare utskällda judiska personligheten inom alternativmedia och numera republikanske politikern Laura Loomer har trappat upp sin kampanj att vinna en plats i representanthuset vid USA:s allmänna val 3 november.

Många kommentatorer och journalister förvånade och förfasade sig över att Loomer slog ner som en framgångsrik bomb i primärvalen.

Loomer vann sin primära plats med hjälp av hela 45 procent av de republikanska rösterna, och det i distrikt i vågmästarstaten Florida som är ett starkt fäste för Demokratiska partiet.

President Donald Trump gratulerade Loomer till hennes primärvalsseger och skrev på Twitter att hon har stor chans i [valet i] november.

Andra i USA kontroversiella personer som Trumps vän Roger Stone, juden Jacob Wohl och Gavin McInnes deltog på hennes fest då hon firade sin primärseger.

Roger Stone var mellanhanden mellan Israels regering och Trumps valkampanj för att maximera Israels inflytande på presidentvalet 2016. Han dömdes på sju punkter inklusive manipulation av vittnen och att ha ljugit för utredare inom ramen för den omtalade Muellerutredningen – en dom som vännen Trump återkallade i juli i år.

Loomer stöds också av den i USA kontroversielle pedofila homosexuelle juden Milo Yiannopoulos.

Donald Trumps svärdotter Lara Trump kampanjade 1 september tillsammans med Laura Loomer för både hennes och svärfar Trumps räkning inför valet i november.

Lara Trump hjälper sin svärfar med att fiska fler kvinnliga väljare – som oftare tenderar att rösta på Demokraterna – genom en kampanjinsats som heter ”Kvinnor för Trump”.

Nu satsar hon på smutskastning av sina konkurrenter, främst den sittande demokraten Lois Frankel som lögnaktigt kallar den konkurrerande judinnan Loomer för ”vit makt-kvinna”, trots att hon mycket väl vet vilken ras Loomer tillhör. Å andra sidan är det ett vanligt grepp för judar att kalla sina med-judar för ”vita” när de ska kritisera dem. Även Wohl och Yiannopoulos har kallats vit makt-extremister.

Skymfen att kalla Loomer ”vit makt” kan därför vara effektiv gentemot väljarna, som via massmedier alltmer får sig itutade att högerpartiet Republikanerna är ett vit makt-parti.

Laura Loomers nyligen producerade kampanjvideor är en minut långa. Videon ovan kryddas med ord på jiddisch för att kritisera judinnan Frankel som är offentligen motståndare till Israels folkmord på palestinier, och för att hon stödjer Black Lives Matter. BLM:s största fel är enligt Loomer att de vill stoppa USA:s militära underhåll av Israel.

Frankel är en meshugana – en galen kvinna – säger Loomer, eller mer exakt: Det Frankel säger är meshugga – galet. Istället tycker hon att väljarna ska välja en ”äkta mensch”.

En falsk mensch
Jiddischordet mensch betyder inte riktigt detsamma som tyskans Mensch. För judar finns det inte många komplimanger som är finare att få, än att bli kallad mensch. Laura Loomer ger sig själv den komplimangen. En sann mensch är dock enligt judisk kultur inte ett omdöme man ska fiska efter, för en mensch skulle vara alltför blygsam för det.

En mensch betecknar också en person som agerar med heder och integritet. Begreppet innebär också att personen är snäll och omtänksam; motsatsen till Loomers egocentriska och ibland kränkande beteende.

Men en av Loomers slogans är just ”Rösta för integritet”. Den enda integritet det kan bli tal om är oreserverat stöd för Israel och för henne själv.

Videon ovan är en av de två första hon släppte. Den är en minut kort. I den nämns staten Israel sex gånger, och USA enbart i en mening i samband med Israel, samt att kongressen hon vill sitta i omnämns som ”US Congress”– kanske för att tydliggöra att hon just nu inte söker till israeliska Knesset.

Ordet ”Israel” syns på skärmen upprepade gånger. USA ingen gång.

Judar och judars intressen nämner hon två gånger i samma film, amerikaner ingen gång.

Arab- och muslimhataren och motståndaren till invandring – utom för judar, naturligtvis – hävdar i samma film att hon står upp mot fördomar.

Laura Loomer kommer att stå upp mot fördomar.

Stå på Israels sida!

Rösta för att försvara Israel!

Och detta gäller bara en av hennes kampanjvideor.

Om något främmande ord ska användas för att sammanfatta Laura Loomer är det ordet chutzpah – fräckhet, en väldigt judisk form av fräckhet.

Ökänd meshugana
Loomer gör sig också ett namn genom att ha blivit bannlyst från de flesta sociala plattformar med sina vulgära uttalanden, vilket hon skryter med.

Hon kallar sig själv ”den mest bannlysta kvinnan på planeten.” Twitter bannlyste henne 2018 på livstid, bland annat för att ha skrivit inlägg som att demokraten  Ilhan Omar är antisemit och stödjer både kvinnlig könsstympning och muslimska sharialagar. För antisemit får ingen vara; det enda som är godtagbart är att hata alla andra folk och raser, är Laura Loomers attityd.

När hon bannlystes från Twitter gjorde hon ett spektakel av sig genom att sätta handfängsel på sig själv en stund, fjättrad vid Twitters huvudkontor.

Facebook, Instagram, Uber, Lyft, Paypal och Venmo har också bannlyst henne. Hon anklagas regelmässigt för hatretorik.

För ett par år sedan kallade hon sin före detta arbetsgivare, juden Ezra LevantRebel News för bedragare efter det att Loomer förlorat jobbet hos honom och då avslöjade att Levant blåste sina sympatisörer på pengar.

Under sin tid på Rebel News fick hon mycket kritik för att sprida lögner och konspirationsteorier, samt att ägna sig åt sensationalism. Kritiken avfärdade hon; de som kritiserade henne var egentligen bara avundsjuka på hennes stora bröst och hennes ”judiska IQ” säger hon i denna videoupptagning från 2017:

Andra bisarra offentliga protester hon gjort för att marknadsföra sin person har bland annat varit att störa utfrågningar i kongressen, storma scenen på en New York-produktion av Julius Caesar, och offentligt be den antivita demokraten Chelsea Clinton att signera en bok åt en kvinna som har anklagat pappan och den tidigare presidenten Bill Clinton för våldtäkt.

Laura Loomer tillhör judisk makt-sfären i USA. Hon är enligt egen utsago stolt islamofob och har sagt att hon inte vill att ”en enda muslim ska invandra till USA igen, någonsin”. Hon vill naturligtvis inte heller ha några muslimer i den judiska staten Israel, som ska hållas rasren.

För att försöka framstå som förespråkare för mångfald samtidigt som hon hätskt attackerar muslimer och svartas intressen, handlar hennes senaste kampanjvideo om att hon står upp för hinduer i Amerika; ett politiskt fullständigt ofarligt ställningstagande vid denna tid för USA:s och judars historia.

Den kampanjvideon är mycket billigt framställd, jämfört med hennes tidigare videors grafiskt mer avancerade och glassiga bildspråk.

Pengar strömmar in
Som ett brev på posten för sitt engagemang har Laura Loomer snabbt fått finansiering från rika och inflytelserika personer.

Los Angeles-judinnan Jolene Cherry – en smått legendarisk men rampljusskygg musikproducent för Sony och Universal både på skiva och i Hollywoodfilmer – som gjort sig förmögen på artister som Prince och som upptäckte sångerskan Lady Gaga, stöder Laura Loomers kampanj.

Cherry har donerat för en privatperson maximalt tillåtna belopp till en politisk kandidat, 2 800 dollar – vilket dock är tillåtet att göra två gånger, inför primärvalet respektive valet 3 november. Förutom detta maxbelopp får man donera mer pengar till olika politiska sammanslutningar, där samma personer som man redan donerat till direkt, kan ingå.

Loomer påstod sig kämpa för yttrandefrihet men blir alltmer öppet besatt av att strypa ”antisemitism”, vilket inkluderar uttalanden om judar som hon inte tycker om eller går henne emot, som Frankel och Levant.

Vid sidan om att stödja Loomer har Cherry även samtidigt donerat en mindre summa pengar till en annan – sedan länge etablerad – republikan: Devin Nunes. Han kan bäst beskrivas som en folkförrädare av amerikaner och en av den så kallade djupa statens mest hängivna grindvakter.

Tidigare har Jolene Cherry stött kampanjerna för presidentkandidaterna Barack Obama och Donald Trump.

Loomer finansieras också av sophanteringsparet Anthony Lomangino och Lynda Lomangino. Lynda har en vana att skjuta till samma summa som sin make, för att maximera stödet till deras kandidater. Laura Loomer har hittills fått 11 200 dollar av dem, i olika former.

Alex Jones på konspirationsbolaget Info Wars gav under en sändning Loomer högsta tillåta donationsbelopp, 2 800 dollar.

Karen Giorno, som varit chefsrådgivare och strategisk valkampanjschef för Donald Trump inför valet 2016, donerar pengar till Laura Loomer samtidigt som hon numera är strateg för Loomers valkampanj. Hon arbetar samtidigt för nyhetsbolaget Newsmax TV.

Den judiske mångmiljonären i fastighetsbranschen Robert Shillman och hans fru June Shillman donerar maxbelopp. Robert är intressant i sammanhanget även för att han sitter med i styrelsen för den judiska organisationen David Horowitz Freedom Center som bekämpar förekomsten av islam i Amerika.

Shillman finanserade även sionisten och kontrajihadisten Tommy Robinson i Storbritannien med en månadslön på motsvarande 58 000 kronor för hans tjänster åt det ovan nämnda judiska alternativbolaget Rebel Media, vilket Loomer alltså också har tillhört.

Robert Shillman har också finansierat den judiske partiledaren Geert Wilders för det proisraeliska och antiislamistiska nederländska Frihetspartiet.

Loomer får också generösa donationer från företagaren och juden Steven Alembik som öppet deklarerade att den förre presidenten Barack Obama var ”en jävla muslimneger” som inte kunde dö tidigt nog. Uttalandet fick senare den judiska publikationen Forward att försöka komma sin rasfrände till undsättning och tona ner betydelsen av Alembiks invektiv, men utan att lyckas särskilt väl.

Den judiske dollarmiljardären och Trump-supportern Bernie Marcus som är medgrundare och tidigare chef för byggmarknadskedjan The Home Depot stödjer också Loomer med maxbelopp.

Lydia Brimelow på anti-immigrationsbloggen VDARE stöder också Loomer med maxbelopp. VDARE klassas som vit makt-propaganda och är permanent bannlyst från Youtube, främst på grund av ”hat” i form av invandringskritik, ”historieförnekelse” och ”antisemitism”.

Enligt egen utsago stödjer Brimelow kandidaten Loomer för att Loomer behandlar henne ”som en människa”, vilket hon skriver i ett förklarande e-brev till publikationen Vice:

Ingen förstår censur och frågor kring avplattformning som Laura. Hon är en anti-invandringspatriot, och jag litar på hennes passionerade uthållighet. Hennes trots mot associationsskuld är verkligen befriande. Hon står för det jag bryr mig om och hon behandlar mig som en människa, till skillnad från de flesta offentliga personer i Amerika idag.

Lydia Brimelow bör komma att få sig en kalldusch när hon upptäcker vad Laura Loomer verkligen står för, om det inte redan inträffat. Å andra sidan är det just nu denna judinna som republikanerna i distrikt 21 i Florida vill se kämpa tillsammans med Donald Trump för att göra Amerika stort igen.


  • Publicerad:
    2020-09-13 06:00