ÅSIKTSBROTT. I en insändare hos norska VG skriver bloggerskan Suzanne Aabel om att personer som deltar i demonstrationer som inte faller henne i smaken borde kartläggas och registreras.

Det var i en insändare som publicerades under tisdagen i den norska kvällstidningen VG som judinnan Suzanne Aabel uttryckte sin önskan om att kartlägga och registrera personer som deltar på demonstrationer som arrangeras av Motståndsrörelsen.

Aabel inleder sin mycket aggressiva artikel med att jämföra Motståndsrörelsens demonstration i Kristiansand med pedofiler som demonstrerar för sin rätt att utnyttja barn. En absurd jämförelse, som säger mycket om Aabels syn på nationalsocialismen. Ironisk är den också, med tanke på att en del av Motståndsrörelsen kritik mot homolobbyn grundar sig i dess sexualisering och indoktrinering av barn, likväl som dess kopplingar till pedofili. Än mer ironisk blir hennes jämförelse ifall man betänker homolobbyns judiska rötter.

Aabel anser att Motståndsrörelsen borde få tillstånd att demonstrera, men inte med tanke på yttrandefriheten, utan för att det bereder henne tillfälle att kartlägga politiska dissidenter. I artikeln skriver hon:

Jag vill ha en jävla lista. Kartlägga nynazisterna. Dokumentera vilka de är. Skapa profiler.

Aabel vill kartlägga ”antisemiter”, men hyllar samtidigt ”norsk arisk black metal”.

Hon skriver också att hon har mycket lite förtroende för att den norska säkerhetspolisen Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kan sköta det jobbet. Vem som istället bör bedriva politisk övervakning i Norge nämner hon dock inte.

Förutom att försöka sammankoppla Motståndsrörelsen med den islamistiska gruppen Profetens Umma så går hon även till angrepp på BDS-rörelsen – en kampanj som grundades 2005 med syfte att lägga ekonomisk och politisk press på Israel, med tanke på deras behandling av palestinierna. Aabel menar nämligen att rörelsen är ”antisemitisk” och att den därför inte borde få tillåtelse att demonstrera:

Jag skulle också önska att BDS-rörelsen som vill bojkotta Israel blir nekade, då jag helt ärligt menar att de är antisemitiska. Men, det blir dem alltså inte.

Även om budskapet i artikeln är maskerat för att framstå som ett försvar av yttrandefriheten, så är det tydligt att artikelns egentliga mening är att skrämma potentiella sympatisörer från att delta på framtida demonstrationer av fruktan att hamna i åsiktsregister.

Hon avslutar artikeln med ett indirekt hot till alla som eventuellt skulle kunna ha deltagit på en demonstration som hon själv ogillar:

Hade en av de jävlarna bott i mitt kvarter så hade jag känt till det. Bra att veta.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.

Källa:
La dem marsjere


  • Publicerad:
    2017-08-02 19:39