USA. New Yorks judiske borgmästare, Michael Bloomberg, är ivrig inför en framtida övervakning av stadens invånare. Han menar att det inte går att stoppa en framtid med automatiserad övervakning från luften, dygnet runt, överallt.

bigbrother

Nordfront rapporterade förra veckan om hur den amerikanska staten trycker på för mer övervakning. Med hjälp av drönare skall den amerikanska befolkningen övervakas och filmas från luften.

Samtidigt som många är kritiska till det nya spionverktyget är borgmästaren i New York, Michael Bloomberg, lyrisk inför en framtid utan privatliv för medborgarna. När han i sitt radioprogram fick frågan om hur han ställer sig till drönare, svarade borgmästaren att det inte går att stoppa utvecklingen: ”Vi kommer att ha mer insyn och mindre privatliv. Jag ser bara inte hur man skulle kunna stoppa det.”

Han sade även att han inte ser någon skillnad från dagens situation, där det finns kameror monterade på strategiskt utvalda ställen i staden. ”Vad är skillnaden på om en kamera är uppe i luften eller på en byggnad” påpekade han och förutsåg att om fem år ”kommer det finnas kameror överallt”.

Källa:
Military-style drones will patrol NYC: Bloomberg


  • Publicerad:
    2013-04-01 20:40