UTRIKES. CNN:s politiska kommentator Hilary Rosen har fått stark kritik efter att felaktigt ha anklagat en basketåskådare för antisemitism på grund av dennes utstyrsel.

Under en basketmatch mellan de amerikanska universitetslagen Georgetown Hoyas och Syracuse Orange dök Georgetown-studenten Michael Bakan upp för att stötta sitt lag iklädd en ”bacon-kostym”. Valet av utstyrsel var ett sätt för Bakan att anspela på sitt efternamn, som uttalas likadant som bacon.

En av nyhetskanalen CNN:s politiska kommentatorer, judinnan Hilary Rosen, var dock måttligt road. Efter att ha följt matchen och fått syn på Bakan tolkade Rosen hans klädval som en yttring av ”antisemitism”. Till saken hör att Syracuse University är ett av de lärosäten i USA med högst andel judiska studenter, samt att praktiserande judar inte äter fläskkött.

Rosen lade upp en bild av åskådaren på Twitter och skrev:

Titta på killen i ”bacon-kostymen”. Det här är en Georgetown #Hoyas-supporters antisemitiska förolämpning mot Syracuse.

Motreaktionen lät dock inte vänta på sig. Ett stort antal användare kritiserade Rosen för hennes grundlösa anklagelser, däribland vänner till Bakan som förklarade anledningen bakom klädvalet. Till sist valde Rosen att radera Twitter-inläggen med anklagelserna.

I samband med att Donald Trump valdes till USA:s president skrev Rosen att hon ”avskydde” det som just hade hänt, detta eftersom hon är en ”stolt judisk och lesbisk kvinna med icke-vita barn”.

Källa:
CNN political commentator comes under fire for calling a Georgetown student an ’anti-Semitic bigot’ because he was wearing a ’bacon suit’


  • Publicerad:
    2017-12-19 11:00