USA. I en intervju säger den judiske författaren och musikartisten Gilad Atzmon att ”antisemitism” används som ett verktyg för att tysta kritiker av judiska maktsträvan.

Gilad Atzmon är en Israel-född judisk författare och jazzmusiker som är kritisk till sionism. Han har tidigare även refererat till ”förintelsen” som ”ett fullständigt bedrägeri, initierat av amerikanare och sionister” och beskrivs av ledande judar som en ”självhatande jude”.

Nu har Atzmon – aktuell med boken ”The Wandering Who?” – fällt nya kontroversiella uttalanden. I en intervju med Anadolu Agency uppger Atzmon att judisk makt-rörelsen systematiskt betecknar dess kritiker för ”antisemiter” även när kritiken handlar om att judiska maksträvan sker på andra folks bekostnad.

– Ingen motsätter sig judar som etnisk grupp, utan den israeliska politiken som är rasistisk och expansionistisk, säger han till Anadolu Agency.

– Antisemitism är en myt. Människor motsätter sig israelisk politik och judisk lobbying eftersom den utövas på bekostnad av andra människor, särskilt palestinier och araber, säger Atzmon.

Atzmon vill inte kännas vid att det som han beskrivit som ”det israeliska barbariet” har något med judarna att göra, utan felet ligger hos sionismen och staten Israel. Samtidigt säger han att ”det finns inga stridigheter mellan staten Israel och det israeliska folket gällande dess politik gentemot palestinierna”.

– Hur är det möjligt att 94 procent av Israels judiska befolkning ställde sig bakom den folkmordstaktik som praktiserades av den israeliska militären under Operation Cast Lead? undrar Atzmon.

Källa:
Israeli author says anti-Semitism is just a myth


  • Publicerad:
    2014-02-12 21:51