STORBRITANNIEN. Knarkkungen Simon Price, som nu sitter fängslad för att ha smugglat kokain till ett värde av strax över 340 miljoner kronor, stämmer nu fängelset för antisemitism. Anledningen skall vara att Price blivit vägrad judisk koshermat.

JailMan

Den 68-årige ortodoxa juden Simon Price anklagar det engelska fängelset, HMP Frankland i Durham, för ”Institutionell antisemitism”. Han menar att det finns en ”likgiltig och diskriminerande hållning gentemot judar vid HMP Frankland, som medvetet eller omedvetet speglar institutionaliserad antisemitism”.

Price uppger att han inte blivit erbjuden något val gällande maten på fängelset. I sitt yrkande, som faller under lagen om mänskliga rättigheter, uppger han att internerna tillåts laga egen mat, men att han måste dela kastruller och redskap med de andra internerna. Något som inte passar Price eftersom man i ett judiskt kök inte får blanda redskap för till exempel kött respektive mjölk.

Han kräver nu strax över 24 000 kronor i skadestånd och anklagar även fängelset för att inte ha tillhandahållit judisk litteratur.

Price avsitter sedan 2005 ett 28 år långt fängelsestraff efter att ha försökt smuggla in 700 kg kokain i England. Den grovt kriminella juden har tidigare avtjänat ett 12 år långt straff efter att ha varit delaktig i ett rån på 70-talet.

Källa:
Jewish crime lord behind £35million cocaine haul sues prison chiefs for ’denying him kosher food’


  • Publicerad:
    2013-04-17 22:00