RYSSLAND. Den judiske journalisten James Kirchick hade av Russia Today bjudits in till en panel för att diskutera Bradley Manning som misstänks för att ha överlämnat hemliga handlingar till Wikileaks. Istället ville Kirchick diskutera de nya ryska lagarna mot homosexuell propaganda bland barn.

James Kirchick inledde sitt anförande med att göra reklam för en annan judisk person, Harvey Fierstein, innan han höll monolog om ”ondskans ansikte” i Ryssland och hur den ryska TV-kanalen Russia Today är ett ”Kremlin-finansierat propagandanätverk”.

Efter att RT låtit Kirchick tala i två minuter, där han bland annat kom med falska påståenden om att RT inte rapporterat om de nya ryska lagarna, tvingades man till sist ta honom ur sändning. Övriga delar av panelen fortsatte sedan att diskutera det faktiska temat: Bradley Manning.

James Kirchick har arbetat som journalist på flera stora tidningar i USA – The Washington Post, The Wall Street Journal, The Los Angeles Times – men också på israeliska Haaretz. Han skriver ofta om HBTQ-frågor och har fått pris av National Lesbian and Gay Journalists Association.

Kirchick blev ett namn under republikanernas primärval 2012 då han låg bakom drevet mot kandidaten Ron Paul och offentliggjorde gamla ”homofobiska och rasistiska” brev som han påstod att Paul hade skrivit. Kirchick var också en av dem som tidigare i år deltog i en kontroversiell utställning i Tyskland som kom att kallas ”Juden i lådan”.


  • Publicerad:
    2013-08-29 18:16