USA. En extremt naiv republikansk politiker har tvingats att lämna politiken efter att en judisk komiker lurade honom att ropa ”neger” och klä av sig naken framför en kamera.

Juden Sacha Baron Cohen är en komiker som bland annat är känd för att ha spelat karaktären ”Borat”. Cohens senaste satsning är en serie som heter ”Who Is America?” och sänds på Showtime.

I söndags släpptes det andra avsnittet av ”Who is America?” och ett inslag från avsnittet med politikern Jason Spencer har fått stor uppmärksamhet.

Cohen låtsas i inslaget att han är en israelisk säkerhetsexpert som ska hjälpa Spencer att bli bättre på att skydda sig mot islamister. Inslaget börjar med att Cohen påstår att ett bra knep för att avslöja om personer i burka verkligen är kvinnor eller förklädda terrorister är att smyga in en mobil på en selfiepinne mellan deras ben.

Därefter tipsar Cohen om att man för att skydda sig vid en attack ska skrika för att dra uppmärksamhet till den pågående situationen. Cohen föreslår att Spencer ska använda det förbjudna ”n-ordet”. När Spencer börjar skrika ”nigger” låtsas Cohen ta illa upp och menar att det inte alls var ordet han ville höra.

Som grädde på moset lurar Cohen Spencer att islamister på grund av deras homofobi kan stoppas genom att man drar ner sina byxor och försöker nudda dem med sin rumpa. Spencer drar således ned både byxor och kalsonger och hoppar baklänges mot Cohen samtidigt som han ropar ”USA!” och tror att han övar självförsvar.

När Spencer i efterhand förstod hur juden hade lurat honom ville han förhindra den filmade ”självförsvarskursen” från att sändas på TV. Cohen och filmbolaget vägrade dock att gå med på detta och släppte alltså inslaget i söndags.

— Sacha Baron Cohen och hans kollegor utnyttjade min rädsla för att min familj ska bli attackerad, har Spencer bland annat sagt om det inträffade.

Spencer var folkvald ledamot i delstatsförsamlingens representanthus i Georgia men efter sin medverkan i ”Who is America?” har han under gårdagen meddelat att han vid månadsskiftet avgår från sin post.

Förra året hamnade han i rampljuset då han hamnade i en hätsk diskussion med en svart kvinnlig politiker som ville få Sydstatsmonument kopplade till inbördeskriget borttagna från offentliga platser. Bland annat skrev Spencer att kvinnan riskerade att ”försvinna” i ett träsk om hon inte tänkte om. Förmodligen var det detta i kombination med ett anti-muslimskt lagförslag som gjorde Spencer till måltavla för Cohens skämt. I inslaget uttrycker Spencer också att han ser muslimer som sina politiska fiender, efter de senaste erfarenheterna kanske Spencer bör lägga till en annan folkgrupp på sin lista över politiska fiender…

Källa:
Ga. lawmaker duped by Sacha Baron Cohen: This is why Trump won


  • Publicerad:
    2018-07-25 16:20