Presidentvalet i USA avgörs i mångt och mycket av hur mycket donationer kandidaterna får av rika miljonärer. Eftersom donatorerna oftast är judar utspelar sig inför varje presidentval ett skådespel där presidentkandidaterna besöker sionistorganisationen AIPAC och utlovar att de ska kämpa för Israel och judiska intressen. Detta har både Barack Obama och Mitt Romney gjort tidigare i år.

Även om Barack Obama fortfarande bedöms vara sionisternas favorit, har den judiske mångmiljardären och kasinoägaren Sheldon Adelson valt att stödja Mitt Romney. Sarah Silverman tycker att detta är fel beslut. Den vulgära komikern erbjuder sexuella tjänster till Adelson för att han ska ändra sitt beslut och istället donera 100 miljoner dollar till Barack Obama.

I ett videoklipp säger Sarah Silverman att hon erbjuder Adelson att delta i en sexställning som förekommer bland lesbiska, så kallad saxning, tills att han kommer. Hon illustrerar detta genom att visa hur det kan se ut med en hund. Sarah Silverman säger: ”Vet du hur många republikanska multimiljonärer som ger pengar till Mitt Romney? Alla av dem. Hur många av dem blir saxade av en bikiniklädd judinna med stora naturliga?”

Filmklippet är en del av kampanjen Scissor Sheldon som drivs av ”Jewish Council for Education & Research” . Kampanjsidan skriver bland annat följande om hatobjektet Adelson:  ”Adelson har sagt att han ’ska göra vad som krävs’ för att besegra president Obama. Amerikanska judar avvisar överväldigande både Mr. Adelsons värderingar och hans uppförstorade roll i detta val”

Frågan är hur långt de amerikanska judarna är beredda att gå för att förhindra att Adelson skänker pengar till Mitt Romney. På Nordfront kan vi inte bestämma oss för om Sarah Silverman faktiskt menar allvar med sitt förslag eller om hennes videoklipp är ett utslag av en viss typ av humor och en del av debatten mellan liberala och konservativa. 


  • Publicerad:
    2012-07-21 22:42