SVERIGE. Chefredaktören på Judisk Krönika, Jackie Jakubowski, har skrivit en artikel där han kallar antisemitism för en sjukdom.

Jackie Jakubowski.

Jackie Jakubowski.

Jackie Jakubowski, Judisk Krönikas chefredaktör, har under dagen skrivit en artikel i Bonnier-tideningen Expressen. I artikeln diagnosticerar han antisemitism som en sjukdom hos icke-judar:

”Ja, fan ta er som tvingar mig och andra judar att befatta oss med ert hat! Glöm inte att antisemitismen är en sjukdom hos icke-judar men som judar får plågas av”, skriver Jakubowski och klagar på att judar inte är tillräckligt accepterade enligt eget tycke.

Enligt Jakubowski ska européer istället snarare vara tacksamma över judarnas enorma inflytande över deras länder:

”Varken integration eller total assimilation av den judiska minoriteten, inte heller det överväldigande judiska bidraget till kultur- och samhällsutveckling i alla de länder i Europa där judar verkat, har varit tillräckligt för att antisemiterna skall acceptera den eviga ’främlingen’.”

Jakubowski beskriver antisemitismen som ett växande hot som i synnerhet sprider sig på internet:

”Hatet på nätet har ständigt ökat de senaste decennierna och är i dag groteskt till sin omfattning (googla på ”jude” och datorn formligen exploderar av hat och hot riktade mot judarna).”

Källa:
Jackie Jakubowski: Judehat normaliseras


  • Publicerad:
    2014-03-29 22:16