MEDIA. Den judiska mediekoncernen Stampen är till salu.

Den judiska mediekoncernen Stampen Media – som främst äger tidningar i Västsverige, däribland Göteborgs-Posten – uppges vara till salu. Anledningen är enligt Svenska Dagbladet dålig ekonomi, något som Stampen Media själva dock avvisar.

— Det är helt felaktigt. Vi har en god ekonomi och fick så sent som för några veckor sedan presstöd, säger styrelseordförande Martin Alsander.

Han erkänner dock att samtal om koncernens framtid förs.

— Jag kan säga så mycket som att vi för olika samtal och diskussioner om framtiden, hur dessa slutar vet jag inte. Med tanke på hur den digitala mediamarknaden ser ut krävs det att man befinner sig i en resursstark konstellation där synergieffekter finns, säger styrelseordföranden.

Bland de mediebolag som anges vara intresserade nämns den likaledes judiska Bonnierkoncernen liksom Schibstedt, som delvis ägs av judisk-amerikanska storbanker.

Tidigare i år köpte Bonnier tillsammans med norska Amedia upp Mittmedia, som drivit flera tidningar i Mellansverige. Gemensamt för alla nämnda mediebolag är fientlighet mot de nordiska folken och dess kultur samt yttrandefrihet, samtidigt som de stöder massinvandring till Norden.

Källa:
Uppgifter: Stampen Media är till salu


  • Publicerad:
    2019-04-02 19:25