Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judisk mediemogul: “Judar flyr Ryssland på grund av Putin”

Av Redaktionen, 2015-07-06
redaktionen@nordfront.se

RYSSLAND. Vladimir Yakovlev var för ett år sedan en av Rysslands inflytelserikaste mediepersoner. Nu har han flytt Ryssland och lever i Israel.

Vladimir Yakovlev.

Vladimir Yakovlev.

Den judiske medieägaren Vladimir Yakovlev anses ha varit en av dem som format ”rysk” journalistik direkt efter Sovjetunionens fall. Detta genom sitt ägande av förlaget Kommersant och genom ägarskap och redaktörskap över andra ryska medier.

Nu lever han i Tel Aviv, Israel, eftersom det nuvarande Ryssland blivit till ”rysk roulette” för sådana som honom.

Det stora problemet med Ryssland, och orsaken till att jag lämnade, är att vårt värdesystem förstördes. Livet i Ryssland har blivit rysk roulette. Varje morgon snurrar du roulette-hjulet och vet inte vad som kommer att hända sig.

Det är det amerikanska propagandanätverket Radio Free Europe som skriver om den judiska flykten från Ryssland i en artikel som menar att det är ett stort misstag av Ryssland att stöta bort ”intelligentian” från Ryssland. Radionätverket skriver att det är vanligt att judiska intellektuella, särskilt just journalister, flyr landet och att anledningen är de nya ryska lagarna:

Den kontroversiella lagen, som undertecknades 2012 av president Vladimir Putin, tvingar icke-statliga [NGO:s] som tar emot utländsk finansiering och bedöms bedriva politisk verksamhet [i Ryssland] att registrera sig som ”utländska agenter”.

Lagen utvidgades 2014 efter den en våldsamma utvecklingen i Ukraina, där den folkvalda regeringen störtats och ersatts med en USA-lojal regim efter intriger spunna av utländsk makt. NGO:s huvudsakliga syften anses av många bedömare, inklusive den ryska riksdagen, vara att under täckmantel verka för USA:s imperialistiska intressen i världen.

Beslutet att flytta till Israel var ”direkt kopplat till politiken” uppger Mikhail Kaluzhsky som är en annan judisk journalist som verkade i Ryssland. Kaluzhsky bekände färg då han mot ryska intressen understödde det olagliga störtandet av Ukrainas president Viktor Janukovytj under Euromaidan. Kaluzhsky förlorade sitt jobb på en ”människorättsorganisation” enligt den ryska lagen mot utländska agenter.

Enligt artikeln är det 4 685 ”ryssar” som flyttade från Ryssland till Israel under förra året. Dessa har enligt de judiska raslagarna fått automatiskt medborgarskap i Israel och lever nu som vänner och utbyter erfarenheter i Israel.

Källa:
Jews Are Fleeing Russia Because Of Putin


  • Publicerad:
    2015-07-06 09:40