USA. Demokraten Scott Wiener vill i ett nytt lagförslag avkriminalisera sex mellan vuxna och barn så unga som 8 år. Wiener, som både är bög och jude, hävdar att kritiken mot förslaget är homofobisk och antisemitisk. 

Den judiska demokraten Scott Wiener. Foto: Twitter.

Demokraten Scott Wiener som är senator i San Francisco, vill i ett nytt lagförslag att sex mellan vuxna och barn så unga som 8 år, ska avkriminaliseras. Förslaget heter ”SB 145” och syftar enligt Wiener till att motverka diskriminering mot unga personer inom HBTQP-rörelsen och homolobbyn.

Enligt lagförslaget kan en pedofil ha sex med ett barn, så länge pedofilen inte är över 10 år äldre än barnet. Det innebär att en 18-åring skulle kunna ha sex med en 8-åring utan att registreras som sexualbrottsling.

Wiener föreslår också att en pedofil ska kunna lura ett barn till att ha sex med dem, för att sedan undvika att registreras som sexualbrottsling så länge pedofilen inte är över 10 år äldre än barnet. Då skulle en 18-åring få lura ett 8-årigt barn till sex, eller så kan en 22-åring lura en 12-åring till sex, och så vidare.

”SB 145 (lagförslaget), som det beskrivs just nu, verkar tillåta sexualbrottslingar att leva bland befolkningen utan att någon tillåts veta om det. Varför behövs en sådan lag?”, skriver California Globe.

Enligt Wiener och judisk media så är kritiken mot pedofili-lagförslaget ”homofobisk och antisemitisk”, och kritiken har vällt in över Wiener. Många användare på sociala medier uttrycker att de är föga förvånade över att en jude och homofil som Wiener kommer med sådana här pedofilvänliga lagförslag.

Wiener gick ut på Twitter och beklagade sig över kritiken, och att folk pekar på att han är jude.

 


  • Publicerad:
    2020-09-02 17:15